İzmir de DİSK'e bağlı Emekli Sen İzmir şube üyeleri Pasaport'taki SGK Bölge Müdürlüğü Binası önünde hükümetin bütçe dağılımı adaletsizliğini protesto etti.

Haber / Mustafa OĞUZ

Emekliler yaptıkları açıklamada, "Savaşa, Ranta Değil Emekçiye Bütçe" sloganı attı. Emekli Sen İzmir şube üyeleri hükümet tarafından hazırlanıp, TBMM'ye sevk edilmiş olan, 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri, Meclis Plan Bütçe komisyonunda devam ederken, AKP iktidarı da dahil Türkiye'de hiçbir zaman gelir dağılımında adaletin sağlanmadığını belirtti.

ELLERİ CEBİMİZDE

DİSK Emekli Sen İzmir Şubeleri adına ortak basın açıklamasını okuyan Emekli Sen Konak Şube Başkanı Kadir Altanhan, "Vergi gelirleri ile bütçe açığında önemli bir artış söz konusudur. Bu durumda şu soruların cevaplanması gerekiyor: Bu vergi artışı kimden toplanacak ve nereye harcanacak? Bütçe açığı kimlere, nerelere kaynak aktarmak için harcanacak, bütçenin en önemli gelir kaynağı verginin yüzde 65'i dolaylı, tüketim üzerinden alınıyor. KDV, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Özel İletişim Vergisi, harçlar gibi bütçe gelirlerinin tamamı vatandaşın cebinden toplanıyor. Anlayacağınız bundan önceki yıllarda olduğu gibi 20l8'de de hükümetin eli vatandaşın cebinden çıkmayacak, hatta artarak sürecek"dedi.