Tüm Emekliler Sendikası üyeleri, Konak Meydanı'nda ekonomi politikalarının kendilerini daha da yoksullaştığını söyleyerek protesto eylemi yaptı. Parasız sağlık, parasız eğitim sloganı attı.

Haber / Mustafa OĞUZ

Her geçen gün ağırlaşan yaşam koşulları altında beli bükülen emekliler iktidara İzmir'den seslendi. Tüm Emekliler Sendikası (EMEKLİ SEN) Üyeleri Konak Meydanı'nda "Zamlara, Zulüme, Faşizme Hayır" Konulu basın açıklaması düzenledi. Emekliler "Saraya değil emekliye bütçe", "Ankara Ankara duy sesimizi", "Parasız sağlık, parasız eğitim" sloganları attı. Emekliler eylemde ellerinde patates, soğan tencere ile içindeki bulundukları zor durumu anlatmaya çalıştı. Açıklamada, "Emekli sendikaları toplu sözleşme masasında yerini almalıdır. Emekliler yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edilmişlerdir, insanca yaşayabilecekleri maaşa kavuşturulmalıdır. Emeklilere de milletvekilleri gibi ikramiye ödemesi yapılmalıdır. Emeklilerden muayene ve ilaç katkı payı kesintileri kaldırılmalıdır. Emeklilere verilen promosyon tutarı adaletsizdir, düzeltilmelidir" talebinde bulundu.
emekli-manset-(1)Basın açıklamasını okuyan Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Ramazan Tekin, AKP iktidarınca 2002-2017 yıllarını kapsayan dönemde uygulanan ekonomik politikalarla emeklilerin artık üstü örtülemez yoksulluklarının katlanarak büyüdüğünü belirtti. Tekin, "Özellikle çalışanların geçmişe dönük tüm haklarını askıya alan torba yasalarla, emekliler ve çalışanlar günlük yaşamda nefes alamaz duruma gelmiştir. Geniş halk kesimlerine uygulanan ekonomik politikalarla dayatılan düşük ücret, düşük gelir ile dolaylı ve dolaysız vergilerle toplum yoksullaştırılırken, iktidar sahipleri ve yandaşları açılan ihale ile zenginleştikçe zenginleşmiştir. Bu politikaların cefasını başta emeklilikler olmak üzere çalışan ve düşük gelir grubunda bulunan kitleler çekmektedir" dedi.

Tekin, "Emekli ve çalışanlara seçim meydanlarında refah vaat eden AKP iktidarı; zaten açıklanan enflasyon oranları, piyasada oluşan fiyat artışlarından daha az iken, başka bir ifade ile resmi enflasyon düşük gösterilmekte, emeklilere bu oranında altında zam yaparak sessizce sefalet politikasını sürdürmektedir. Milletvekilleri kendilerine yüzde 10 zam yaparken, bayramda ikramiye alırken saraya yeni uçak alınırken, ödenekler artırılırken, kaynak yaratılmakta, emeklilere ve çalışanların ücretlerine artış yapıldığı sırada maalesef kaynak bulunamamaktadır" diye konuştu.