Bornova’nın simge yapısına onarım Bornova’nın simge yapısına onarım

Umut KARAKOYUN / Akıllara durgunluk veren tezgahın mağdurlarından biri de Basmane'de ayakkabı boyacılığı yapan 60 yaşındaki Süleyman Altun oldu. Emniyet'e şikayet dilekçesi veren Altun, başından geçenleri şöyle anlattı: “Oğlumun işleri bozuk olduğu için bankadan kredi çekmiştim. Maddi sıkıntı çekiyordum. Tanıdıklar vasıtasıyla Türkiye Emekliler Derneği Kemalpaşa Şubesi'nden olduğunu söyleyen biri ile konuştum. Bana 550 TL yardım yaptı. Derneğe üye olmam halinde kömür yardımı da yapacaklarını söyledi. Ben de üyelik evraklarını imzaladım. Emekli maaşımı çekmeye gittiğimde kesinti olduğunu gördüm. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdum. Bana, 'dernekten 4 ton kömür aldığımı, bu nedenle kesinti yapıldığını' söylediler. Ama ben kömür falan almadım. Evime bir torba bile gelmedi. Maaşımdan geriye hiçbir şey kalmadı. Her ay 600 liraya yakın para kesiyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum.”

DERNEKTEN AÇIKLAMA

Türkiye Emekliler Derneği Kemalpaşa Şube Başkanı Çetin Atış, olayla bir ilgileri olmadığını, üçüncü şahısların, derneğin adını kullanarak dolandırıcılık yaptıklarını söyledi. Benzer şikayetlerin, başka vatandaşlardan da geldiğini kaydeden Atış, “Dolandırıcılarla işbirliği yapan emekliler de var. Biz de mağduruz. Bizi de sahte kimlikle dolandırdılar. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum. Kandırıldığını söyleyen emekli arkadaşımız da gelsin birlikte gidip savcılığa suç duyurusu yapalım” dedi.

EMEKLİ-SEN UYARDI

DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, maddi sıkıntı içindeki emeklilerin, kahve köşelerinde kömür satan simsarların eline düştüğünü söyledi; şu uyarıları yaptı: “Size kömür yazalım, kömür verelim, para verelim gibi vaatlerde bulunuyorlar. Derneklerin böyle bir yetkisi yok; bunu tüm emekliler bilsin. Kağıt imzalatıp derneğe üye yapıyorlar, aidat kesiyorlar. Sonra üç ton kömür verdik diye kağıt imzalatıyorlar, bir ton kömür gönderiyorlar. Emeklinin çaresizliğinden, yoksulluğundan yararlanıyorlar. Emeklilerimiz, neye imza attıklarına dikkat etsinler. Sıkıntı çeken emekliler, bize başvursun. Onlara hukuki, maddi, manevi destek olmaya hazırız.”

Kaynak: HABER MERKEZİ