Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube, müfredat değişikliğine tepki gösterdi. Şube Başkanı Necip Vardal, laik bilimsel eğitim anlayışına açıkça meydan okunduğunu ifade etti

Haber/ Umut KARAKOYUN

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube üyeleri, müfredat değişikliğini eleştirdi. 2017-2018 eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını öne süren Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, eğitim alanına yönelik çok yönlü saldırı ve tehditlerin yaşandığını, laik bilimsel eğitim anlayışına açıkça meydan okunduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sistemini yaptığı değişikliklerle yap-boz tahtasına çevirdiğini ileri süren Vardal, “Son olarak yeni müfredat ve TEOG üzerinden yürütülen tartışmalarda görüldüğü gibi öğrenci ve velilerin kafasını karıştırmak dışında, eğitimde somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirmek yerine, kaosu derinleştirecek adımlar atılmaktadır. Laik bilimsel eğitim düşmanı yeni müfredata karşı yürüttüğümüz mücadeleden rahatsızlık duyanlar, okulların açılmasına sayılı günler kala aldıkları hukuk dışı sürgün kararlarıyla haklı mücadelemizi zayıflatarak, bilim düşmanı eğitim politikalarını daha rahat hayata geçirmeyi hedeflemişlerdir” dedi.

İDEOLOJİK AYIKLAMA

Doğrudan bilim, felsefe, tarih ve sanat dersleri hedef alınarak, ideolojik ayıklama yapıldığını ileri süren Vardal, “Başta Fen bilimleri olmak üzere bilim derslerinde ünite ve kazanım sayıları azaltılmış, tarih dersleri başta olmak üzere, pek çok ders iktidarın dünya görüşüne paralel şekilde düzenlenmiştir. İktidarın siyasi ideolojik hedeflerine göre hazırlanan, bilimsel inceleme ve değerlendirme olmaksızın, pilot uygulama bile yapılmadan hayata geçirilen yeni müfredatın çocuklarımıza verebileceği hiçbir şey yoktur” diye konuştu.