İzmir'de özel bir hastanede görev yapan Prof. Dr. Erhan Sesli, muayene olmak için gelen bir hasta tarafından silahlı saldırıya uğraması üzerine sağlıkçılar bitmeyen şiddet olaylarını protesto etti.

Haber / Umut KARAKOYUN
İzmir'de yeni açılan Özel Ege Şehir Hastanesi’nde çalışan Prof. Dr. Erhan Sesli, geçtiğimiz cuma günü muayene olmak için hastaneye gelen bir hasta tarafından silahlı saldırıya uğradı. Sağ uyluk bölgesinden yaralanan Sesli, çalıştığı hastanede hemen ameliyata alındı. Operasyonun ardından taburcu edilen ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Sesli'ye meslektaşlarından destek geldi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), hastane bahçesinde bir araya gelerek, sağlıkta yaşanan şiddetin son bulmasını istedi.

ARTAN BİR ŞİDDET VAR

Sağlık emekçileri, sağlıkta dönüşüm programının uygulanmaya başladığı son 15 yılda, ciddi oranda şiddet olaylarının yaşandığına dikkat çekerken, 2005 yılından bu yana uğradıkları saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşlarını hatırlattılar. Hazırlanan ortak basın metnini, TTB Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Funda Obuz okudu. Sadece kayıtlı olanlar üzerinden bir değerlendirme yapıldığında, günde 31 sağlık çalışanının, sağlık hizmeti sunulan alanlarda şiddete uğradığını söyleyen Funda Obuz; “Sağlık alanındaki şiddet, sözel, fiziksel ve psikolojik olmasından bağımsız olarak sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında önemli bir sorun, hekimler ve sağlık çalışanları için mesleki bir risk haline dönüşmüştür” dedi.

SAĞLIKÇILAR CAN GÜVENLİĞİ İSTİYOR

Sağlıkta şiddeti, toplumda şiddeti besleyen zeminin bir yansıması olarak değerlendiren Funda Obuz; “Toplumsal barış, eşitlik ve adaletin sağlanması, hoşgörü ortamının yaratılması her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddeti önleyecektir. Sağlıkta uygulanan neoliberal politikaların sağlık hizmeti veren kurumları bir işletmeye dönüştürdüğünü, sağlık hizmetinin niteliğini bozduğunu, bunun da sağlık çalışanlarını hedef haline getirdiğini her fırsatta dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı. Umut KARAKOYUN