Geniş katılımlı toplantı

Selçuk Efes Kent Konseyi tarafından “Efes Selçuk’ta Doğal SİT Alanlarının Statü ve Sınır Değişikliklerine İlişkin Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya Ege Çevre ve Kültür Platformu, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Mücadele çağrısı

Toplantıda SİT alanlarının statü ve derecelerindeki değişikliğin kontrolsüz yapılaşmaya yol açağı, doğanın ve tarımsal faaliyetlerin zarar göreceği anlatıldı. Rant odaklı projelerle doğanın tahrip edileceği belirtilerek, “Meslek örgütleri, odalar, yerel yönetimler hep birlikte mücadele edersek,  Efes'in kentsel kimliğini ve bu toprakları koruyabiliriz” mesajı verildi, mücadele çağrısı yapıldı. 5'TE

Sengel: Tavrımız doğadan yana

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Bu bereketli toprakların üzerinde zaman zaman bulutlar dolaşıyor. Ancak bizim tavrımız her daim doğayı, bu toprakları korumaktan yanadır” dedi. Efes Selçuk’un doğru ve sağlam temeller üzerinde gelişmesini istediklerini belirten Başkan Sengel; “Kamuoyunu reel ve bilimsel gerçeklerle aydınlatmak istiyoruz. Bu tartışmanın sonucunda insanlar ne düşüneceğine, bu işin hangi tarafında olacaklarına karar versin istiyoruz. Biz birçok konuda mücadele ediyoruz. Ancak halkı da bu mücadelenin içine dâhil etmeliyiz” dedi.