Kaz Dağları'nda Kirazlı ve Balaban bölgesinde, uluslararası altın tekeli Alamos Gold ve yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik'e karşı mücadele eden yaşam savunucularına, Jandarma ve Orman Şefliği ortaklığında cezalar kesilmeye başlandı. Evrensel'in haberine göre, çevreciler, cezalarla ilgili ormanlar için asıl tehlikenin yaşam savunucuları değil, yüz binlerce ağacı katlederek ekolojik soykırım yapan Kanadalı şirket olduğunu belirtti.

Terk etmiyoruz

Çanakkale’nin Kirazlı Köyü Balaban mevkisinde 110 gündür çadırlı nöbet ile direnişini sürdüren Her Yer Kaz Dağları Grubu üyeleri, para cezaları ile yıldırılmaya çalışıldıklarını ileri sürdü. Gruba, son olarak “devlet ormanlarında, orman idaresince belirlenen konuk yerlerinden başka yerlerde gecelemek” suçu ile para cezaları kesilmeye başladı. Yaşam alanı savunucuları, “Bu cezalar bizleri yıldıramayacak. Onlar ormandan gidene kadar biz buraya terk etmiyoruz” dedi.

Asıl tehlike şirket

Ormanlar için asıl tehlikenin kendileri olmadığının altını çizen çevreciler, şöyle konuştu: “Biz ormanı savunmak için buradayız. Asıl tehlike Kanadalı şirket ve onun yerli taşeronu Doğu Biga Madenciliktir. Madem burası devlet ormanı o halde Kanadalı şirket burayı terk etmelidir. Anayasanın 56’ncı maddesinden aldığımız güçle, doğamızı, yaşam alanlarımızı, kuşların, böceklerin, ağaçların, karacaların ve sincapların yaşam alanlarını savunmaya devam edeceğiz.”