Zorlu Holding önünde açıklama yapan DİSK, "İşveren gerekli önlemleri almıyor. Sağlık Bakanı nasihati bıraksın Dardanel’e, Vestel’e baksın. Vestel işçilerine bir makine kadar değer vermiyor" dedi. “Vestel’de insanlık suçu işleniyor” diyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul Levent’te bulunan Zorlu Holding binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Manisa’da bulunan sanayi bölgesi ve Vestel fabrikasında çalışan işçiler arasında koronavirüs salgının yayıldığını belirten DİSK, "İşçilerin hayatı değerlidir” dedi. 

İstanbul Levent’te bulunan Zorlu Holding binası önünde “Vestel virüs üretiyor, işçilerin hayatı değerlidir” pankart açan emekçiler sık sık, “Vestel işçisi köle değildir”, “Patronların kölesi olmayacağız”, “Sağlıklı yaşama hakkımız gasbedilemez”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları attı. 

“Sağlık bakanı nasihatı bıraksın Vestel’e baksın” 

Burada kısa bir konuşma yapan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, “Türkiye’nin önemli şirketlerinde, önemli markalarında virüs kaynıyor. Ama hiçbir şekilde işveren gerekli önlemleri almıyor. Sağlık Bakanı nasihati bıraksın Dardanel’e, Vestel’e baksın. Vestel işçilerine bir makine kadar değer vermiyor” dedi.  

"Önlem almadan işçileri çalıştırmaya devam ediyorlar"

“İşçilerin hayatı değerlidir” diyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da “Sermayenin kar hırsı ve kuralsızlık Kovid-19 salgının işyerlerinden tüm ülkeye yayılmasına neden oluyor. Para kazanmayı insan hayatının ve halk sağlığının üstünde tutan patronlar pandemiye rağmen gerekli önlemleri almadan işçi çalıştırmaya devam ediyorlar. Kar hırsı çalışma koşullarının kötüleşmesine neden oluyor. Fabrikalarda gerekli sağlık ve güvenlik önlemleri olmadan çalışmaya devam eden işçilerin hastalığa yakalandığını hatta hayatlarını kaybettiklerini öğreniyoruz” diye konuştu. 

Özellikle son günlerde Manisa’dan gelen haberler endişe verici olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren işyerlerinde ve özellikle Vestel City fabrikasında Kovid19’un işçiler arasında yayıldığı biliniyor. Manisa Tabip Odası’na göre fabrikada 1000’e yakın pozitif vaka bulunuyor. Ancak buna rağmen üretim insafsızca devam ederken ve hatta artarken ölümler de artıyor” dedi.