Haber/ Didar DEMİRCİ 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği ve temsilciliğe bağlı İzmir’deki diğer şube yöneticileri, İzmir Tabip Odası'na destek ziyaretinde bulundu. Ziyarete iffet ve erdemi, leke değmemişliği temsil eden beyaz zambaklarla giden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, çiçekleri İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı’ya takdim etti. Sarı, “İktidarın küçük ortağı tarafından hedef gösterilen tabipler, giydikleri beyaz önlük gibi hiçbir leke sürülmeden, toplum sağlığını düşünen tek ve yegâne organdır” dedi.

Sıra beyaz önlüklerde

Sarı, ‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ kitabının önsözüne de değinerek şu ifadeleri kullandı: “Hükümetin ayrımcı politikaları, barolarda olduğu gibi, işçilerde olduğu gibi, şimdi de beyaz önlükler de… Biz de tam buna karşı, hafta sonu yapılacak genel kurul öncesi işçi örgüt olarak mücadele arkadaşlarımıza, paydaşlarımızı desteklemek ve dayanışma içerisinde olmak için bir ziyaret gerçekleştirdik. Kovid-19 bir işçi sınıfı hastalığına dönüştüğü bugünlerde, dayanışma yaşatır diyerek İzmir Tabip Odasına desteğinizi sunduk. Bu mücadelede hayatını kaybedenler unutmayacağımızı dile getirdik. Türk Tabipler Birliği bir katı atık değil, onlar halk sağlığını düşünen toplum sağlığını düşünen insanlardır. Beyaz çiçeklerinizi bu mücadelede emek harcayanlar için veriyoruz.”

Sarı ayrıca, “Şahıslar ve kişiler para kazansın diye AVM’ler açık, halı sağlar açık, düğün salonları açık ama doktorlar saldırıya ve şiddete maruz kalıyor. Bu, işçi sınıfı örgütü olarak kabul edebileceğimiz bir şey değildir” diye konuştu.