Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ilginç bir eyleme sahne oldu. AKP hükümeti tarafından TBMM'ye getirlen torba yasayı protesto etmek isteyen işçiler sloganlarla Büyükşehir Meclisi'nde eylem yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşması sırasında salona giren işçiler, "Kıdeme uzanan eller kırılsın" sloganı attı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tüm müdahalelerine rağmen eylemi sürdüren işçiler adına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı konuşma yaptı. Sarı, dayanışma çağrısı yaparak, "Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Ancak kalanlar için de dayanışmamızı sürdüreceğimizi söylüyoruz. Çocuklarımızın geleceği bir yasa ile ortadan kaldırılmak isteniyor. O yasa sizin de çocuklarınızın geleceğini etkiliyor” dedi. İşçiler Memiş Sarının konuşması ardından salonu terk etti.

9 Eylül Gazetesi muhabiri Didar Demirci'ye konuşan Memiş Sarı, "İBB Meclisini başlamadan girdik ki amacımız AKP ve MHP' li Meclis Üyelerine, yerel yöneticilerine, 'Bakın işçilerin kıdem tazminatıyla oynamayın, yıllardır çıkardığınız yasalarla işçilerin hakkını gasp ettiniz. Siz de buradaki tepkiyi bakanlarınıza, milletvekillerinize iletin. Kıdem Tazminatına dokunan torba yasayı onaylamayın' demekti. Amacımız Mecliste alınan kararları engellemek değildi” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapılan eylemi eleştirerek, " Bugün acımız bu kadar tazeyken böyle bir eylem yapılabileceği aklımıza gelmedi dedi. Gereğini yapacağız" dedi.