Haber/ Sinan KESKİN

18 Milyon öğrenci için ders zili çalarken bazı öğrenciler bu yıl da okullarında eğitim göremeyecek. Aralık 2018'de tamamlanması gereken ancak yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle yarım kalan Belenbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim bu yıl da camide yapılacak. Yaklaşık 60 öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim yılını da camide geçirecek. Belenbaşı Köyü'nün kullanılamaz durumdaki eski okul binası yerine yenisinin yapımı için açılan ihaleyi kazanan Tüzemenler Yapı, inşaatların yapım işini altyükleniciye devretmişti. Tüzemenler Yapı hakkında iflas kararı verilince altyüklenici yasa gereği hakediş karşılığı ödeme alamadığı için binaların yapımını durdurmuştu. İlk öğretin ve anasınıfı kısımlarında eğitim gören yaklaşık 60 öğrenci ise geçen eğitim öğretim yılının başında geçici olarak kullanılmaya başlanan camide eğitimlerine devam etmek zorunda kalmıştı. Caminin fiziki mekan yetersizliği nedeniyle bir sınıf ise bahçeye konulan konteynerda eğitim görmüştü. Okul inşaatı ile ilgili yeni ihale sürecinin tamamlanması nedeniyle bu yıl da eğitim-öğretim camide başladı.

Köyün camisinde önceden Kuran Kursu ve halk eğitim kursları için kullanılan birimler ile yine camii bahçesinde yer alan ve sağlık ocağı olarak kullanılan yapının odaları birleştirilerek sınıfa dönüştürüldü.

Çcuklarının geçtiğimiz yıl zor şartlarda eğitim gördüğünü anlatan veliler, tamamlanmasına çok az bir süre kalan duran okul inşaatının biran önce bitirilerek kış mevsimine girilmeden yeni binada eğitime geçilmesini istediler. Öte yandan, köyün eski okul binaları kullanılamaz durumda olduğu için yaklaşık 60 ortaöğretim öğrencisi de yine Kaynaklar Köyü'ndeki okula gitmek zorunda kalacak. Söz konusu öğrenciler taşımalı eğtim kapsamında olmadıkları için bu yılda kendi imkanlarıyla Kaynaklar Köyü'ne gidip gelecekler.