Nif Dağı'nın zirvelerinden kaynayan ve Kemalpaşa Armutlu'ya kadar vadilerden coşkuyla akan Armutlu Deresi,köylerin atıklarıyla çöplüğe döndü. Vadi yamaçlarına da sürekli moloz ve çöp dökülüyor.

Çiçek açmış ağaçları, ormanları, şelaleleri, pınarları ve tertemiz havasıyla doğanın bütün güzelliklerini bir arada sunduğu Armutlu-Bayramlı- Arıkbaşı yolu Kemalpaşa Belediyesi de ilgisiz kalınca çöplüğe döndü.
Armutlu İlçesi'nin Nif Dağı'na yaslandığı yamaçlardan itibaren çarpık ve çirkin yapılaşmanın yanısıra, ağılların, çiftliklerin bütün çöp ve molazlarıyla tahrip etmeye başladığı doğa, Kemalpaşa Belediyesi de denetim konusunda yetersiz kalınca hızla tahrip olmaya başladı.
Çınardibi ve Bayramlı köyleri ile Armutlu arasında, ormanın derinliklerindeki vadilerden coşkuyla akan ve ilçenin içinden geçerek Nif Çayı'na karışan Armutlu Deresi'nin bölgeyi bir turizm cennetine dönüştürecek güzelliklere sahip, şelalelerle süslü yatağından son yağışlardan sonra hem Çınardibi Köyü'nün hem de Bayramlı Köyü'nün çöpleri akmaya başladı. Belediye denetimi olmadığı için Armutlu'daki inşaatlarda ve köylerde biriken molozlar da kimliği belirsiz kişiler tarafından ormanın içine, vadilerin yamaçlarına ve derenin yatağına dökülüyor.

KOCAOĞLU TEMİZLER


Güzergahın her geçen gün güzelliklerini kaybetmeye başladığını belirten gezginler, Armutlu Deresi'nde yaşanan kirlilikten ve giderek artan pislikten Kemalpaşa Belediyesi'nin sorumlu olduğunu söylediler. Belediye Başkanı Arif Uğurlu'ya çağrıda bulunan doğaseverler, "Belediye olarak buraları temizleyecek gücün yoksa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan yardım iste" dediler.