Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir’de meydana gelen deprem binlerce insanın çadır kentlerde yaşamasına neden oldu. Bu süreçte depremzedelerin yardımına koşan gençler, kamuoyunun takdirini kazandı ve yürekleri ısıttı. İzmirli depremzedelere gelen TIR'lar dolusu bağışları, dağıtım noktalarında gençler, tıpkı bir market düzeninde sıralayarak listeliyor ve paketleyip ihtiyacı olan depremzedelere ulaşmasını sağlıyor. Bu doğrultuda yardım noktalarından bağışları toplayan bir diğer yer de Bayraklı Belediyesi'ne ait Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Bayraklı Belediyesi'nin yetiştirdiği sporcu gençler gönüllü olarak çalışıyor. Öte yandan salona yardım için Ege Üniversitesi öğrencileri de geliyor. En küçük gönüllü olarak çalışan lise son sınıf öğrencisi Onur Ulukavak (18), deprem yardımlarının toplandığı ilk andan beri görev aldığını söyledi. Ulukavak, “Alparslan Mahallesi'nde oturuyorum. Deprem anında biz de çok korktuk ve o yüzden bir şeyler yapmak istedim ve buradayım” dedi.

Salonda koordinasyonu sağlan Bayraklı Belediyesi Spor İşler Müdürlüğü Çalışanı Pınar Yılmaz ise, belediyenin ve gönüllülerin bu süreçte depremzedeler için çok çalıştığını, ihtiyaçların tamamlanmaya başladığını dile getirdi.

Her ihtiyaca cevap

Yılmaz, “Şimdi insanlar tek tek ihtiyaçlarını gelip almaya başladılar. Çorap, iç çamaşırı, battaniye, yorgan, ayakkabı gibi ihtiyaçlar karşılanıyor” dedi. Öte yandan ev bulup, çadır kentten ayrılan vatandaşlara da gıda paketi verildiğini dile getiren Yılmaz, “Her üründen 2 paket veriyoruz. Çadırda kalanlara yemek dağıtıldığı için gıda paketi vermiyoruz. Bir evde ne lazımsa gıda paketlerinde var ve sisteme ne veriliyorsa işleniyor. Bu konuda depremzede vatandaşlarımız normal hayatlarına dönene kadar yardımlar sürecek. İstedikleri zaman gelip, buradan ihtiyaçlarını karşılayabilirler” diye konuştu. Yılmaz bu arada ihtiyacın karşılandığı noktalara gelerek kendilerinin depremzede olduğunu söyleyen ancak olmayan fırsatçıların da olduğunu belirtti.