Haber/ Özge GÜNERKEN

İzmir’de depremzedelerin bir kısmı şimdilik çadırlarda kalıyor. Ama sanmayın ki çadırda kalanlar sadece insanlar…

Birçok depremzedenin evcil hayvanları da 30 Ekim’den bu yana sahipleri ile birlikte çadırları paylaşıyor.

Tabii sadece insanların değil, hayvanların da belli başlı ihtiyaçları var. Bunların başında da beslenme ihtiyacı geliyor.

Belediyeler, depremde evlerini kaybeden, maddi ve manevi zarar gören insanlara yetmeye çalışırken bu zorlu günlerde, can dostların mağduriyet yaşamaması için Hayvan Hakları Federasyonu-HAYTAP da sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. 

HAYTAP aracılığıyla Lider Pet Food, deprem sonrası ilk günlerden başlayarak düzenli olarak bölgeye mama yardımında bulunuyor. 

Bu yardımlar her gün HAYTAP gönüllülerince deprem bölgesinde hem çadırlarda kalan hayvansever vatandaşlara veriliyor hem de sokak hayvanlarıyla paylaşılıyor.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder’in deprem bölgesinden son paylaşımı şöyle:

“Lider Pet Food -HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) işbirliği ile beslemeye devam ediyoruz.

Bugün çadırlardaki canlar için gelen birer kiloluk kedi kuru mama ve konserveleri, köpekler için üçer kiloluk kuru mamaları Gülgün Hamamcıoğlu ve Erkan Kitapçıoğlu ile dağıtmaya başladık.

Erkan Kitapçıoğlu'nun bağış aldığı kedi boxları da içine konuldu.

İsteyenlere mama kabı ve box ile birlikte verildi.

Teşekkürler Lider Pet Food canlar size minnettar.”

Önder’in paylaşımına göre çadırlardaki deprem mağdurları kesinlikle patili dostlarından ayrılmak istemiyor. Hatta evcil hayvanları olan bazı vatandaşlar lojmanlarda kedi-köpek kabul edilmediği için çadırda kalmayı da sürdürüyor.

Buradan yetkililere de çağrımız olsun; evcil hayvan beslemek yasal bir haktır, lojmanlarda depremzede vatandaşlarımızın can dostlarıyla kalması sağlanmalı. 

Fazlası bakımevlerine gidiyor

Deprem mağdurları daha fazla mağdur olmasın diye herkes seferber olmuş durumda. Hatta bölgeye o kadar çok yemek ve ekmek geliyor ki, fazlası kalabiliyor.

Ama fazla yemekler kesinlikle çöpe gitmiyor.

İlçe belediyeleri aracılığıyla yenilmeyen ekmekler ve artık yemekler güzelce toplanarak bakımevlerine gönderiliyor. Böylece barınaklardaki canların da karınları doyuyor.