Haber/Sinan Keskin

Kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla satışına karar verilen lojmanlar için ihale süreci devam ederken Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü'nün Güzelbahçe'de lüks lojman yaptırdığı ortaya çıktı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, gazetemizin 20 Mayıs Çarşamba günü manşetten gündeme getirdiği deniz manzaralı lojman inşaatını meclise taşıdı.

Kimler oturacak?

Sertel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Sertel, Karaismailoğlu'na şu soruları yöneltti: “Türkiye genelinde lojmanların satılmasına karar verilmesine rağmen Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü’nün Güzelbahçe’de deniz manzaralı lojman yaptırmasının nedeni nedir? Üç blokta 20 daire olarak yapılan lojmanların kuruma maliyeti ne kadar olacaktır? Deniz manzaralı bu lojmanlarda kalacak 20 kişi belli midir? Türkiye genelinde ve İzmir özelinde Karayolları’na ait lojman sayısı kaçtır? Kamuya ait lojmanların Kasım 2019 tarihinden bu yana satılmasına karar verilmesinin ardından Karayoları’na ait olup satılan lojman sayısı kaçtır? Satılan lojmanlardan elde edilen toplam gelir nedir? Türkiye genelinde İzmir Güzelbahçe örneğinde olduğu gibi yapımına başlanan lojman sayısı kaçtır? Yapımı devam eden lojmanların kuruma toplam maliyeti nedir?

Gündeme taşımıştık

Türkiye genelinde kamuya ait konutlar ihale yoluyla satılırken Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü'nün Güzelbahçe'de deniz manzaralı lüks lojmanlar yaptırması tepki çekmişti. Vatandaşlar, Türkiye genelinde lojmanlar satışa çıkarılırken Güzelbahçe'de lüks lojman inşa edilmesine anlam veremediklerini söylerken, inşa edilen lüks lojmanlarda kimlerin oturacağı merak konusu olmuştu. Gazetemizin gündeme getirdiği gelişmeyle ilgili konuşan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen lojman inşa edilen arsanın Hükümet Konağı olarak düşünüldüğünü ancak sonrasında bundan vazgeçildiğini öne sürmüştü. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün Güzelbahçe Yalı Mahallesi 1410 ada 1 parselde 3 bin 779 metrekarelik alanda 20 lüks konut yaptırıldığını hatırlatan Bilgen, “Hükümet yıllardır lojmanların ve kamuya ait kampların satışına ilişkin algı yaratırken, Güzelbahçe’de milyonluk deniz manzaralı lojman yapılması akıllara 'Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' sözünü getiriyor” ifadelerini kullanmıştı.