TvNet kanalında yayınlanan "Derin Tarih" programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkında edilen skandal sözlere yönelik tepkiler devam ediyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), bir açıklama yaparak "Atatürk'e hakareti kınadığını" duyurdu.

ÇYDD Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir televizyon programında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve ömrünü Türk uygarlık tarihini araştırarak, Türk kadınlarının haklarını savunarak geçirmiş; bu konularda ülkemizi UNESCO’da temsil etmiş değerli bilim insanı Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunuldu.

Atatürk’ü karalamaya niyet ederek onun Türk ulusunun yüreğindeki ve kafasındaki yerini sarsacağını sananlar yanılıyorlar. Atatürk, annesi ve manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan tarihteki onurlu yerlerini çoktan almıştır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu, sahibi ve bekçisiyiz. Atatürk’e ve onun düşüncelerini savunanlara dil uzatmak anlamına gelen bu olayı, bu olayın gerçekleşmesine ortam yaratanları şiddetle kınıyor; işledikleri suçun karşılığı olan cezayı çekmeleri için sorumluların gerekeni yapmasını istiyoruz.

Atatürk, annesi ve Afet İnan kendini bilmez kişilerin alçakça ve dayanaksız iftiralarıyla değerlerinden hiçbir şey yitirmeyecek ama bu kişiler halkın vicdanında sonsuza kadar mahkûm olacaktır.