Çiğli Belediyesinin temizlik işlerini yürüten ÇİBEL A.Ş. şirketi ile DİSK/Genel-İş İzmir 8 No’lu Şubesi arasında Ocak 2020’den bu yana bir sonuç alınamayan ve pandemi sonrası bir türlü başlayamayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nedeniyle işçiler iş bıraktı.

Yaklaşık dokuz aydır toplu iş sözleşmesinin imzalanmaması işçilerde tepkiye neden oldu. Ortak kararla 1 Eylül'de eylem kararı alan belediye işçileri, tüm birimlerde iş başı yapmadı. Çiğli şantiye tesislerinde buluşan işçiler, temsilcilikleri aracılığıyla sözleşmelerinin imzalanmasını ve sözleşmedeki taleplerinin kabul edilmesini istedi. Bunun üzerine belediye yetkilileri işçilerin iş başı yapması koşuluyla sözleşme masasına oturacaklarını söyledi. Ancak işçiler ise sözleşme imzalanmadan iş başı yapmayacaklarını yineledi.

"Dokuz aydır zam almadan çalışıyoruz"

Dönüşümlü olarak şantiye tesislerinde eylemlerini sürdürme kararı alan işçiler, "Nedense işçiye gelince para olmuyor, istediğimiz çok bir şey değil. Dokuz aydır zam almadan çalışıyoruz. Üstelik enflasyon artışlarıyla şimdiden zamlarımız zaten erimiş durumda. Bizler pandemi döneminde en riskli işlerde çalışmaya mecbur bırakılıyoruz. Ama hakkımızı almak içinse eylem yapmak zorunda bırakılıyoruz" dedi.