CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Türkiye'de basının çok zor bir dönemden geçtiğini ancak güzel günlerin yakın olduğunu söyledi.

Akatlı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) 71'inci kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla İGC Başkanı Misket Dikmen'i makamında ziyaret etti. İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu'nun da yer aldığı ziyarette basına yönelik hak ihlallerinin giderek yoğunlaştığını vurgulayan Akatlı, “Gazetecilere yönelik baskı ve hak ihlalleri her geçen artıyor. Bu koşullar altında artık gazetecilere çok önemli bir görev daha düşüyor. Gazeteciler sadece haber vermenin dışında halkı bilinçlendirmesi de gerekiyor. Gazeteciler cesaretli olmalı ve toplumu aydınlatmak için çalışmalı. Her ne kadar zor günlerden geçsek de güzel günler yakın. Düşüşe geçen diktatörlerin yeniden güçlenmesi mümkün değildir. Tarih bize bunu gösteriyor. İyiliğin uzak olmadığını düşünüyorum” dedi.

“Özgür basına destek olun”

İGC Başkanı Misket Dikmen de, medyanın her taraftan baskı altında tutulduğunu, bu zorluklara karşı mücadele yürüttüklerini söyledi. İzmir basınının diğer sıkıntıların yanında ekonomik güçlüklerle de uğraştığını anlatan Dikmen, “Kentte yayın yapan sadece bir televizyon kanalı kaldı. Bir çok gazete ve dergi kapanıyor. İşsizlik çok derinden hissediliyor. Bu zor günlerde özgürlükten yana olan yurttaşların basına bir şekilde destek olması gerekiyor. Olumsuzluğu yenebilecek yegane güç birliktir. Bunun için dayanışma içinde olmamız gerektiğini her ortamda dile getiriyoruz. O nedenle gerçek ve özgür yayını yaptığını düşündüğünüz gazete ve dergileri alın, kitapları okuyun” diye konuştu.