CHP’de İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi bugün Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşti. Uzun süredir il başkanlığı görevini sürdüren Ozan Uyan’ın aday olmadığı kongrede Burak Kotan ve Mert Anıl Akgül yarıştı. Sandık yarışı sonrası CHP İzmir’in yeni İl Gençlik Kolu Başkanı Burak Kotan oldu.Seçimde ikinci olan Mert Anıl Akgül ise 143 oy aldı. İddiaya göre seçim sonrasında Kotan’ın başkan seçilmesine tepki gösteren Buca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Gül ve Bayraklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tolga Perişan, sandıkları yerden yere vurarak parçaladı. Sonuçların açıklanmasının ardından ortalık savaş alanına döndü. Kavgaya başka gençler de katılınca olay büyüdü. Bazı partili gençler fotoğraf çeken gazetecilere saldırdı.

Muhabir Oktay Güçtekin de saldırıya maruz kalırken, kalabalık grup Güçtekin'in kafasına sandalye ile vurdu.

Çıkan arbedede Son Mühür  Gazetesi'nden Tenzile Aşçı'nın telefonu kırıldı ve fırlatılarak atıldı, basın masasında bulunan çok sayıda bilgisayar parçalandı. İzmir Gündemi gazetesinden Oktay Güçtekin de  saldırıya maruz kaldı. Kalabalık grup Güçtekin'e saldırarak kafasına sandalye ile vurdu ve Güçtekin gözüne yediği dirsek darbesi ile yaralandı. Çıkan olaylara güvenlik görevlileri müdahale ederken, basın mensupları kendilerine saldıran CHP Gençlik Kolları üyesi gençlerden şikayetçi oldu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen gazetecilere destek olmak için karakola giderken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in olayla ilgili gazetecilerden özür dilediği öğrenildi. 

Karakolda ifade vermeden önce hastaneye giderek darp raporu alan gazeteciler daha sonra ifade vererek şikayetçi oldular.