İGC Başkanı Misket Dikmen, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç'in ölüm yıldönüme nedeniyle anma mesajı yayınladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 7 Mart 1990'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç'in laik, demokratik Türkiye için verdiği mücadele bayrağını yere düşürmeden devam ettirmek için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Çetin Emeç'in ölüm yıldönümünde anma mesajı yayınlayan Dikmen, şunları söyledi:

“Türkiye, gerçeği arayan, yazan gazeteciler için zorlu bir coğrafya. Onlarcası susturulmak için öldürüldü, parmaklıklar ardına atıldı. İşsiz bırakıldı. Çetin Emeç de, susturulmak için katledilenlerden sadece biri. Emeç, attığı manşetlerle çıkardığı ülke gündemini etkileyen gazeteyle önemli işlere imza atmıştı. Atatürk ilke ve devrimlerine yürükten bağlı bir aydınımızdı. Laik, demokratik bir Türkiye için mesleğini en iyi şekilde yapmak için çabalıyordu. İşte bu, bazı karanlık odakları rahatsız etti. Onun susturmak istediler. Tetikçi yakalansa da, azmettiriciler ve arkasındaki güçler hiçbir zaman bulunmadı. Gerçekleri aydınlarımızı, gazetecilerimizi öldürerek ortadan kaldırabileceklerine inananlar yanılıyorlar. Bizler, aydınlanmanın ölümsüz neferlerinin fikirlerini yaşatmak için çabalamayı sürdüreceğiz. Basın şehitlerimizi saygı ile anıyorum.”

Dostları ve meslektaşları Emeç ve Ercan'ı unutmadı


Suadiye’deki evinin önünde 7 Mart 1990 günü uğradığı silahlı saldırıda, henüz 55 yaşındayken hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan, ölümlerinin 28. yılında mezarları başında anıldı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Çetin Emeç için “Hem gazeteleri yönetirken, hem de yazı yazarken asla kalemini eğip bükmedi ve bizlere çok büyük bir örnek oldu. Bizim yetişmemize de çok büyük katkısı vardır” dedi.

Çetin Emeç’in dostları ve ailesi her yıl olduğu gibi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki, sarı kırmızı çiçeklerle süslenmiş mezarı başındaydı. Törene Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, damadı Özalp Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, CHP eski İstanbul Milletvekili ve gazeteci Oktay Ekşi ile Çetin Emeç’in yakınları ve gazeteci dostları katıldı. Törene Galatasaray Eğitim Vakfı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu çelenk gönderdi.