Yazan/ Özge Günerken

İzmir’in Çeşme ilçesi yazın hareketli turizm hayatıyla, doğal güzellikleriyle biliniyor. Çeşme’nin bir de az bilinen yanı var; o da sahipsiz hayvanlar sorunu.

İlçede hele de şimdi sonbahar olduğu için sokak hayvanı nüfusu, terk edilen canlarla birlikte artmış durumda. Kapanan restoranlar ve oteller nedeniyle bazı bölgelerde besleme sıkıntısı da oluşabiliyor.

Çeşme’de kış öncesinde bir de bakımevinin eskiyen bölümlerinin bir an önce yapılması gerekliliği var.

Tüm bu eksiklerin giderilmesi için hayvanseverler bir süredir canla başla mücadele ediyor. Mücadele diyorum çünkü gerçekten de zaman zaman insanüstü çaba gerektiren bir iş bu.

Çeşme’de sahipsiz hayvanlarla ilgili emek veren gönüllü STK’ların başında ÇESAL (Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Severler Derneği) geliyor.

ÇESAL’e destek veren isimlerden biri de HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder.

Esin hanım, yaz bitiminden bu yana İzmir’e dönmedi. Telefonda neden diye sorduğumda bana, “Barınağın bittiğini görmeden evime dönemem” cevabını verdi.

Çabalar, sonunda meyvesini vermeye başlamış. Belediyenin ve sponsorların yardımıyla çalışmalar birkaç hafta önce başlamıştı. Ama Ekim’in sonuna yaklaştığımız şu günlerde işleri hızlanmak farz olmuştu.

Esin Önder geçtiğimiz gün müjdeyi verdi. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’la görüştüğünü ve işler ağır ilerlediği için yardım istediğini söyleyen Önder, hemen olumlu dönüş aldıklarını aktardı.

Başkan Oran’ın katılımı ile barınakta inceleme yapılmış. Pazartesi gününden itibaren de iyileştirme çalışmaları hızlanarak tam gaz devam edecek.

Önder, “Her şey çok güzel olacak. Umutlarımızı hiç kaybetmemeliyiz. Karalamadan anlatarak, işbirliği ile her şeyi başarabiliriz” diyor.

Çok da güzel diyor. Uzlaşarak, anlaşarak, orta yol bularak her şeyin üstesinden geliniyor.