Ççocukların teknolojik aletlere bağımlılığına karşı harekete geçen Özel Sevgi Durağı Anaokulu, Buca Kırıklar Köyü'nde doğa ile içe içe ortamda Top Oyunları Şenliği düzenledi.

Buca'da faaliyet gösteren Özel Sevgi Durağı Anaokulu, örnek eğitim projeleriyle dikkat çekiyor.
Okul yönetimi, çocukların teknolojik aletlere bağımlılığının arttığı dönemde "Top Oyunları Şenliği" adı altında eski çocuk oyuncularını yeni nesillerle tanıştırıyor. Buca Kırıklar Köyü'nde doğa ile iç içe bir ortamda sosyalleşen çocuklar güzel dakikalar yaşadı. Projenin hazırlayacısı Özel Sevgi Durağı Anaokulu Müdürü Tuba Kurt, çevrede birçok çocuğun elinde tablet ve telefon bulunduğunu, bu durumu değiştirmek için adımlar attıklarını belirtti.


ESKİ OYUNLAR CANLANDI


Kurt, "Kitle iletişim teknolojilerini gereğinden fazla kullanan öğrencilerimizin gelişimlerine zarar verdiği hakkında farkındalık amaçlı gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde Top Oyunları Şenliği adı altında eski çocukluğumuzun oyunlarını anlattık. Saklambaç, ip atlama, mendil kapmaca, misket, kutu kutu pense gibi oyunlarla sosyal gelişimlerini hızlandırmayı sağladık. Çeşitli pankartlar hazırladık. "Teknojiye bağlanma, oyunu kaçırma", "Bilgisayar ve televizyon bizi esir alamaz", "Az televizyon, çok oyun", "Gül, koş, eğlen, çocuk böyle güzel" yazılı görsellerle renkli bir görüntü oluşturduk" dedi. Özel Sevgi Anaokulu'nun projelerinin devam edeceğini sözlerine ekleyen Tuba Kurt, "Nisan ayı içinde LÖSEV adına bir çalışma gerçekleştireceğiz. Buca Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi çocuk gelişimi öğrencileri ile ortaklaşa taş boyama tekniği ile tablolar yapıp LÖSEV adına sergi yapacağız. Satıştan kazanılan geliri LÖSEV'e bağışlayacağız. Öğretmen adayları ile öğrencilerimiz birlikte bu etkinliği gerçekleştirecek" diye konuştu.