Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) Kadınlar Birliği, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği etkinlikte caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev ile ünlü solist Fatih Erkoç’u aynı sahnede sanatseverlerle buluşturdu. Konserden elde edilen gelir EBSO Vakfı’nın lise ve üniversite öğrencilerine verdiği burslar hesabına aktarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde sahne alan Kerem Görsev ile Fatih Erkoç, “caz standartlarının en güzel örnekleri” olarak nitelendirilen eserler arasından seçilen muhteşem bir repertuar seslendirdi. Kerem Görsev’in piyanoya sihirli dokunuşlarının yanı sıra davulda Ferit Odman, kontrbasta Volkan Yükseler de performanslarıyla İzmirli sanatseverlerden coşkulu alkış aldı. Yaklaşık 2 saat süren konser boyunca Fatih Erkoç sesiyle olduğu kadar flüt ve piyanodaki ustalığını gözler önüne serdi. Blue Moon, Wonderful Life gibi hafızalardan silinmeyen eserlere AASSM’yi hınca hınç dolduran İzmirli sanatseverler Kerem Görsev’in işaretiyle tempolu alkışlarla eşlik ederek enstrümanlara yeni bir ses eklemiş oldu. Konserin final bölümünde New York New York ile My Way şarkılarında coşku doruk noktasına ulaştı.

Eğitime katkı çabaları

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi sanayicilerin de eşleriyle katıldığı gecede konuklara hitap ederken, sözlerine Türkiye’nin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük rolü olan kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. EBSO Vakfı’nın her yıl 500’ü aşan öğrenciye burs vermesinde EBSO Vakfı Kadınlar Birliği’nin etkin destek sağladığını vurgulayan Gökçüoğlu, “EBSO Vakfı burslarını hiçbir zaman kesintiye uğratmadan ülkemizin geleceği olan gençlere katkı sağlamaya çalışıyor. EBSO Vakfı Kadınlar Birliği’nin düzenlediği etkinlikte AASSM’yi dolduran sizler ve bu geceye katkı koyanlar, hepiniz, 500’den fazla öğrencinin hayatına dokunmanın manevi huzurunu duyun. Öğrenci burslarını devam ettirebilmek için gösterdikleri çabalardan dolayı EBSO Vakfı Kadınlar Birliği’nin kuruluşundan itibaren bugüne kadar görev yapan bütün başkan ve üyelerine, destekleri için sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İpek Özçelik de, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın eğitimi destekleyen çabalarından övgüyle söz ederken, “Türkiye’nin gelişmesinde en önemli unsurlardan biri olan eğitim konusunda örnek çalışmalara imza atan EBSO Vakfı’nın bu duyarlılığına kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projeleriyle katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla öğrenci bursları yararına düzenlediğimiz geceye katılımınızdan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği’nin ünlü sanatçılar Kerem Görsev ile Fatih Erkoç’u İzmirli sanatseverlerle buluşturduğu etkinliğe İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gaziemir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Özbosan Otomatik Kepenk Sistemleri, Folkart İnşaat, Yaşar Holding, EGİAD, Manisa, Aliağa, Tire ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgeleri, Epig Mimarlık ile Niş Kağıtçılık destek verdi. Kerem Görsev ve Fatih Erkoç’a da gecenin anısına plaket takdim edildi.