Haber/ Didar DEMİRCİ

Oğullarının hastalığını öğrenmeden önce sezonluk işlerle geçinen Çolak ailesi, lösemi gerçeğiyle karşılaştıktan sonra dünya başlarına yıkıldı. ALL (Akut Lenfoplastik Lösemi) hastası olan Poyraz Şahin Çolak’ın (18) ailesi, evlatlarının tedavisi için yetkililerden destek bekliyor. Oğlunun tedavisini karşılamak için sigortalı bir iş talebinde bulunan baba Cem İnan Çolak, “Eşim sezonluk fabrikada çalışıyordu. Oğlumun hastalığı nedeniyle o işten çıkmak zorunda kaldı. Çocukların sigortası da eşim üzerinden gösteriliyordu. Ancak işten çıktığı için artık sigortası olmayacak. Ben de günübirlik işlerde çalışıyorum. İnşaatlarda iş olursa gidiyorum, boya badana yapıyorum. Ama sigorta yok. Günlük 150 lira yevmiyeyle sadece eve ekmek getiriyorum. Bu da lösemi hastası bir çocuğun hangi ihtiyacını karşılayacak. O nedenle her şeyden önce oğlumun iyileşmesi için daimi bir işim olması gerekiyor” diye konuştu. Ayrıca Baba Çolak, babasının evinde oturdukları için kira ödemediklerini ancak evde eşya olmadığını söyleyerek, “Bu evde lösemili bir çocuğa nasıl bakacağız? Benim çalışmam şart” sözlerini kaydetti.

YEREL İDARELERE ÇAĞRI

Oğlu Poyraz’ın lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve hastalık nedeniyle okulunu dondurduğunu dile getiren baba Çolak, “Oğlum şu anda Ege Üniversitesi hastanesinde tedavi görüyor. Annesi de ona refakat ediyor. Oğlumun lösemi olduğunu öğrendikten sonra ilk aklımıza LÖSEV geldi. Başvuruda bulunduk, kayıt yaptılar. LÖSEV yetkilileri, tüm tedavi süresince yanımızda olacaklarını söylediler. Bize ilk 6 aylık süreçte, aylık bin lira ve ikinci 6 aylık süreçte de aylık 500 lira maddi destekte bulunacaklar. Onlardan Allah razı olsun. Ancak lösemi hastası bir çocuk için bu kadarı yeterli olmayacaktır. Benim bir baba olarak oğlumu tedavi ettirebilmem gerekiyor. Elim kolum bağlı! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e ve diğer tüm büyüklerimize çağrıda bulunuyorum. Onlardan sigortalı bir iş talep ediyorum. Oğlumun hayatı söz konusu olmasaydı buna gerek yoktu. Ama şu an onların desteğine ihtiyacım var” ifadelerini kullandı.

LÜTFEN KEMİK İLİĞİ BAĞIŞÇISI OLUN

Çolak ailesinin bir çağrısı da 18-55 yaş arası vatandaşlara oldu. Aile, vatandaşların Kızılay’a giderek kemik iliği bağışında bulunabileceklerini ve böylece kendi oğlu gibi hayata tutunmaya çalışan insanlara umut olabileceklerini söyledi. Kendilerine yardımcı olan kişi ve kurumlara da teşekkürlerini ileten Çolak ailesi, “Başta Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi Hematoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güray Saydam olmak üzere Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz’e, Uz. Dr. Tural Payasef’e ve hastane çalışanlarına; İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a, CHP İstanbul eski Milletvekili Selina Doğan’a, Kızılay’a ve LÖSEV’e teşekkür ederiz” dedi.