Haber/ Özge Günerken

Geçtiğimiz hafta, Cuma gecesi açıklanan sokağa çıkma yasağının ardından hafta sonunun ilk gününde Türkiye’nin dört bir yanında hayvanseverler ve sokaktaki canlar açısından sıkıntılar yaşandı. İzmir’de de köpeğini zorunlu ihtiyacı nedeniyle dışarı çıkartmak zorunda kalan bazı vatandaşlara ceza kesilirken, besleme yapanlar sokak hayvanlarına ulaşamadı.

Cumartesi günü yaşanan kriz STK’ların devreye girmesi ve İzmir Valiliği’nin de hızla karar alması sayesinde Pazar gününe taşınmadı. Sokaklarda yaşayan canların aç kalmaması için İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın öncülüğünde İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, STK’lar, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile birlikte İzmir’in 30 ilçesinde sokak hayvanları beslendi.

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bu haftasonunda da mama dağıtımı hız kesmeyecek. Cumartesi günü sadece resmi kurumlar dağıtım yaparken, Pazar günü yapılacak beslemeye ise belirli STK’lar ve gönüllüler de katılacak.

5 Ton dağıtım var

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Geçen hafta 30 ilçede tarım orman müdürlüğü-belediye-STK gönüllü işbirliği ile yapılan besleme etkinliği bu pazar ve sokağa çıkma yasağının uygulanacağı her pazar yapılacak. Cumartesi günü ise sadece resmi kurumlar dağıtım yapacak. Hayvansevelerin içi rahat olsun, Cuma akşamından bol mama bırakalım, cumartesi resmi kurumlarımız dağıtımda, Pazar günü de önceden izin almış gönüllülerin de katılacağı besleme yapılacak. İl Tarım Müdürlüğü’müz 5 ton mamayı ilçelerimize dağıtacak. Bu arada geçen hafta köpek gezdirdiği için ceza kesilen vatandaşlarımız olmuştu, Vali Yardımcımız Erhan Günay’dan aldığım bilgiye göre hayvanseverler apartman veya evlerinin kapısının önüne köpeğini çıkarabilir ancak uzaklaşmamak kaydıyla” dedi.