Şener, lokal kısıtlamalarla sonuç alınamayacağını belirterek, “Bir ay boyunca her şeyi tamamen kısıtlamak ve bütün insan trafiğini engellemek gerekiyor” önerisinde bulundu.

Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına geçilmesinin ardından şehirlerde artan hareketliliğe bağlı olarak korona virüsü vaka sayılarının tekrar yükselişe geçtiği Çanakkale'de okullar, resmi kurumlar ve köylerdeki karantina uygulamaları da artış gösterdi. Salgının kentteki seyriyle ilgili konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener "Tam rakamları paylaşamıyorum ama şunu söyleyebilirim; Çanakkale’de nisan ayında ne görüyorsak şu anda da aynı durumdayız. Hatta olgu sayımız belki daha bile fazla" dedi.

Toplam 4 okul, çok sayıda öğrenci ve öğretmen

Kent merkezinde, Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu`ndaki iki öğrenci ile Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu`ndaki bir öğrencide görülen pozitif vakalar nedeniyle toplam 33 öğrenci ve 1 öğretmen, Biga Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu`nda ise bir öğretmen ve 24 öğrencili sınıf karantinaya alınmıştı. Biga`da Tevfik Emin Başarır İlkokulu’nda da bir öğrencide korona virüsü tespit edilmesi nedeniyle aynı sınıftaki öğrenciler ve sınıf öğretmenin karantinada olduğu, Sakarya İlkokulu’nda bir öğretmende tespit edilen vaka nedeni ile bir sınıfın karantinada olduğu öğrenildi.