Yatağan'ın Gökgedik Köyü'nde, bir maden şirketi tarafından yürütülen çalışma mahalle sakinleri tarafından protesto edildi.

ENGİNYatağan’a bağlı Gökgedik Köyü sakinleri ‘Feldispad madeni’ çıkaran şirketi sağlıklarının bozulduğu, içme sularının giderek azaldığı, tek geçim kaynakları olan hayvancılığın ve fıstık ağaçlarının büyük zarar gördüğü gerekçesiyle protesto ettiler.

Doğaseverlerin yanısıra CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ile Turgut Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği üyelerinin de destek verdiği protesto eyleminde fıstık çamlarının köy halkı için geçim kaynağı olduğu dile getirilerek, açılmak istenen yolun yanlış güzergâhtan açılmak istendiğine dikkat çekildi.
“Toprağımız ayaklarımızın altından yavaş yavaş çekiliyor. Biz yöre halkı olarak dur diyeceğiz. Bize ait zenginlikleri talan ettirmeyeceğiz. Tüm çevre platformlarını, çevre derneklerini ve çevreye duyarlı insanları Gökgedik Köylüleri’ne destek olmaya ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyen köy sakinlerine destek veren CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da şöyle dedi:

KÖYLÜNÜN YANINDAYIZ


"Çıkartılmak istenen yörenin gelir kaynağı olmanın ötesinde yaşam kaynağı olan 100 yıllık fıstık çamı ormanlarının yok edilmemesi için mücadele başlatan halkımızın yanındayız. Bugün buraya Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık Yatağan İlçe Başkanı Kemal Özler ve Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş ile birlikte gelerek direnişine destek verdik. Bu haklı mücadelede köylümüzün yanındayız ve olmaya devam edeceğiz."