Sındırgı Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Tuna Demir, genişletme çalışmalarına Nisan ayında başlanan Akhisar-Sındırgı yolunda, müteahhit firma tarafından kesilen çam ağaçlarının yol inşaatında malzeme olarak kullanıldığını söyledi.

ENGİNYol çalışmaları sırasında çam ağaçlarının katledildiğini, çoğu ağacın hiç kesilmeden, ekonomiye kazandırılmadan toprak altında bırakıldığını belirten Tuna Demir şöyle dedi:
" Kertil mesire yeri dahil çevrede doğa katliamı yapıldı. O ağaçlara, çiçeklere, otlara hayat veren sular kesildi. Sındırgı'nın piknik yapılan tek yeri, yerle bir edildi. Bu nasıl bir yol projesi. Ağaçları sorgusuz sualsiz katlet,bir damla su akmasın,mesire yerini kaldır. Burada bütün bunlar yapılırken ne siyasi partilerden ne sivil toplum kuruluşlarından ne de devletin yetkililerinden bir tepki gelmedi. Şimdi soruyorum:
Yol yapım çalışmaları öncesinde kesilen, toprak altında bırakılan ağaçları orman işletme müdürlüğü işaretlemiş midir? İşaretlediler ise kesildikten sonra istifleyerek teslim almışlar mıdır ve yol için kaç ağaç kesildiği belli midir? Orman işletme müdürlüğü yukarıda sorduğum işleri yapmadıysa, ihaleyi alan şirket ağaçların kesilmesi, toplanması ve pazarlamasını kendi adına mı yapmıştır. Ağaçlara, bitkilere insanlara hayat veren Kertil mesire alanındaki sular ne zaman yeniden akıtılacaktır ve mesire yeri yeniden ne zaman düzenlenecektir?."

İlk olarak 1940 yılında inşa edilen Akhisar-Sındırgı karayolu 1980 yılına kadar İzmir-İstanbul bağlantısını sağlıyordu.