İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metro vagonları için bir firma aracılığı ile yaptırdığı yeraltı otoparkında meydana gelen göçük nedeniyle, göçük altında kaldığı tahmin edilen bekçiler Mehmet Çiftçi ve Mehmet Ali Yalçın için arama kurtarma çalışmaları sabaha kadar devam etti. Ekiplerin iş makineleri yardımıyla yaptığı çalışmalar halen sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesince, metro vagonları için yapılan yer altı park alanının inşaatında göçük meydana geldi. Göçük altında kaldığı tahmin edilen 2 bekçiyi arama çalışmaları gece saatlerinde de devam etti. AKS ve AFAD ekipleri iş makineleriyle 2 bekçiyi arama çalışmalarını sürüyor.

Göçük altında kalan gece bekçilerinin kimlikleri ise belli oldu. İsimlerinin Mehmet Çiftçi ve Mehmet Ali Yalçınkaya olduğu öğrenilen işçilerin kurtarılması için yoğun seferberlik sürüyor. Göçük altında kalan Mehmet Çiftçi’nin 69 yaşında olduğu ve emeklilik gününü doldurmak için işe girdği öğrenildi. Olay yerine gelen Çiftçi’nin ağabeyi Fevzi Çiftçi, “Gece bekçisiydi. Saat 6’da işe gitmişti. Haber alamıyoruz. Kendisiyle dün görüşmüştüm” dedi.