İzmir'deki özel bir okulun öğrencisi Oğuz Kanat Koca, büyükannesinin İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı gezememesine üzülerek robot tasarladı. Koca'nın projesi TÜBİTAK yarışmasında sergilenmeye değer 16 proje arasına girdi.

Karşıyaka'daki bir okulun yedinci sınıf öğrencisi Oğuz Kanat Koca, çeşitli nedenlerle İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı gezemeyenlere yardımcı olacak bir proje hazırladı. Parkı gezmeyi çok isteyen ancak yorulduğu için kafeteryada oturmak zorunda kalan büyükannesine üzülen Koca'nın fen bilimleri dersinde hazırladığı güneş enerjisiyle çalışan, sürücüsüz tur aracı 'TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projesi Yarışması'nda sergilenmeye değer 16 proje arasına girdi.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı büyükannesiyle gezemediği için çok üzüldüğünü anlatan Koca, "Parkı büyükannemle gezmek istiyordum ama 80 yaşında olduğu için çabuk yoruldu ve gezemedi. Bir araç bulamayınca biz gezerken o kafeteryada oturup, bekledi. Ben de buna çok üzüldüm. Okulda kulüp tanıtımları sırasında çizgileri takip ederek kendi kendine giden robotlarla ilgili bir tanıtım vardı. Aklıma büyükannem geldi. Onun gibi yaşlılarla parkı gezemeyecek engellilere yardımcı olabilecek bir araç yapmak istedim" dedi.