Buca Belediyesi'ne bağlı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Tenis Kulübü bünyesinde bulunan havuzdaki yüzme kurslarına ilgi yoğun oldu. Her iki kursa her ay toplam olarak ortalama 1500 kişi kayıt yaptırıyor., Hijyen kurallarına büyük önem gösterilen havuzlarda, kursiyerlere uzman eğitmenler eşliğinde, temel yüzme eğitimi veriliyor. Yaz tatili niteliği taşıyan kurslarla, çocukların sağlıklı bir aktiviteyle özgüvenlerinin gelişmesi sağlanıyor. Kurslarla çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması da hedefleniyor.

Öte yandan kurslarda öne çıkan çocuk ve gençlerin yetenekleri keşfediliyor ve yüzme sporuna ulusal ve uluslararası başarılar kazandıracak yeni isimlerin kazandırılmasına da fırsat yaratılıyor. Haftada üç saat temel eğitim alan kursiyerler içinden seçilen başarılı sporculara gerektiği zaman ekipman desteği de sağlanıyor.

Eğitim ve spor alanında fırsat eşitliğinin olmazsa olmazlarından biri olduğunu vurgulayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, bu tür projelerin çeşitlenerek artıracağını söyledi. (DHA)