Buca'da 300 öğrencisi olan ilkokulun öğrencisi olmadığı gerekçesiyle kapatılmak istenmesine veliler isyan etti. İtiraz üzerine 1 yıl süreyle geri çekilen kararın kaldırılması isteniyor.


Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir’in Buca ilçesi Evka-1 semtinde bulunan 80. Betontaş İlkokulu, öğrencisi olmadığı gerekçesiyle kapatılmak isteniyor. Fakat veliler tepkili. Okulda 300 öğrencinin eğitim gördüğünü ve her yıl bu sayının arttığını söyleyen veliler, karara itiraz etmek için okul önünde bir araya gelerek eylem yaptı. Bin 500 imza toplayarak Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne veren velilere, yetkililerden ‘kapatılmayacak’ mesajı gönderildi. Pazartesi günü velilere ulaşan yazıda; “İlgili dilekçeniz incelendi. 80. Betontaş İlkokulu kapatılmayacak olup, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında eğitim vermeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi. Fakat veliler tedirgin. Dilekçede yer alan ‘2017-2018 eğitim ve öğretim yılında eğitim vermeye devam edecektir’ ifadesinin kafalarını karıştırdığını ve yetkililere güvenmediklerini açıklayan veliler, resmi yazı ile okullarının kesin olarak kapatılmayacağına dair güvence istedi.

GERÇEK SAHİPLERİ BİZİZ
Öğrenci velisi Mahir Kılıç, kendilerinin hiçbir politik amaç gütmediklerini belirterek sadece
çocuklarının geleceği için okullarına sahip çıkmak için toplandıklarını söyledi. Okulun
kapanmaması için her türlü mücadeleyi vereceklerini dile getiren Kılıç; “Sadece bir yıl bu kararın dondurulduğu söylendi. Veliler olarak kararın tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Sonuna kadar okulun gerçek sahiplerinin bizler ve çocuklarımızın olduğunu haykıracağız” dedi. 300 öğrencisi olan okulun öğrenci yetersizliği gerekçesiyle kapatılmak istendiğini kaydeden Kılıç, bölgede tek ilkokulun burası olduğunu ifade etti.

RESMİ YAZI İSTİYORUZ
Velilerden Gurbet Tanyıldızı da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) resmi yazı istediklerini belirterek, “İki çocuğum da bu okulda okudu. Buradaki vatandaşların gelir seviyesi düşük. Okulumuz kapandığında çocuklarımızı nereye göndereceğiz. Servis tutabilecek para bile yok” dedi. Bir çocuğunun daha olduğunu ve onun da ilk okulu burada okuyacağını vurgulayan Gurbet Tanyıldızı, 12 yıldır aynı yerde olduklarını ve şimdiye kadar okul ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını açıkladı. Tanyıldızı, şunları söyledi: “Okul yetersiz deniyor. Geçen yıl 250 öğrencisi olan okulun bu yıl 300 öğrencisi vardı. Burada okuyan çocuklar nereye gidecek? Benim çocuğum 27 kişilik sınıfta okudu. Yukarıda bir okul var, onlarda bizim çocuklarımızın o okula gitmemesi için imza topluyor. Kapatılmayacak deniyor ama inanmıyoruz. Bize Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hiçbir zaman kapatılmayacağına dair resmi yazı göndersinler.” Açıklamanın ardından veliler dağıldı. Buca Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can ise, okulun kapatılacağına dair açıklamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Böyle bir çalışmalarının olmadığını ve velilerin tedirginliğe kapılmamasını belirten Can, okulda eğitim ve öğretimin süreceğini dile getirdi. Umut KARAKOYUN