Valiliğin açıklamasına göre 5 öğrenci gözaltına alındı. 2 öğrencinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltına alınan öğrencilerden "LGBT sapkını" olarak söz etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Boğaziçi öğrencileri, serginin hiçbir inanca saldırı amacı taşımadığını vurgulayarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi olayı ile ilgili olarak ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Boğaziçi Dayanışması, açılan soruşturma kapsamında 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Boğaziçi Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "BİSAK ve yandaş medyanın hedef göstermesiyle açılan soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 3'e yükseldi. Arkadaşlarımızın darp edildiği anı çekmeye çalışan bir öğrenciye polis saldırdı" ifadeleri kullanıldı.

Bir açıklama daha yapan Boğaziçi Dayanışması, "Gözaltına alınan arkadaşlarımızın sayısı 4'e yükseldi! Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın!" dedi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise 5 kişinin gözaltına alındığı, 2 kişinin arandığı ifade edildi.

Gözaltına alınanlardan 2'sinin, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.(BirGün)