Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında Biz Bize Yeteriz Türkiyem adlı bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Erdoğan 7 aylık maaşını bağışlayarak kampanyayı başlattığını belirterek, "Kabine üyelerimiz, bakan arkadaşlarımız da bu kampanyaya destek verdiler. İlk etapta biz 5 milyon 250 bin lira topladık. Hayırsever iş insanlarımız da kampanyamıza 11 milyon dolar vererek katkıda bulundu. Tüm halkımızı bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum" dedi.

"Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz." 

Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlatılan kampanya için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yardım hesabı açıldığını bildirdi.

Gerçek ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabilecekleri gibi Turkcell, Vodofone, Türk Telekom gibi GSM operatörlerinin ''8119 SMS'' numarasına ''KORONA'' yazarak 10 TL karşılığında bağışta bulunabilecekler.