İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kadının üreten gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de coşku ile kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kadının üreten gücünü bir kez daha ortaya koydu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nunda katıldığı etkinliklerde sadece kentte yaşayan değil İzmir ve ilçelerinden gelen binlerce üretici kadın Kültürpark'taki 3 No'lu holde buluştu.

ATÖLYELER YAPILDI


Fuar alanını rengarenk yapan kadınların dayanışması ise günün en güzel mesaj ve örneklerinden biri oldu. Açılan stantlarda üreciti kadınlar ise el emeklerini göz nurlarını sergileyip emeklerinin karşılığını alabilmek için fırsat buldu. Kutlamalarda üretim atölyeleri ve sergilere ağırlık verildi. 4 gün boyunca sürecek etkinliklerin ilk günü Zeybek Grubu gösteri ile başladı. Bunun ardından kısa film gösterimi yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşmasından sonra stantların açılışı gerçekleştirildi. Ardından ise Zeynep Ocak ile Kahkaha Yogası'nın yanısıra Türk Halk Müziği sanatçıları Canan Çal ve Gülşen Kutlu, türküleriyle kadınları bu mutlu gününde coşturdu. Bu arada günün en karlısı ise çiçek sektörü oldu. Özellikle karanfil satışlarında büyük artış oldu. Çiçek satıcıları, "Keşke her gün Kadınlar Günü olsa, işlerimize olumlu yansıdı" şeklinde açıklamada bulundu.

En güzel “günaydın”


İzmirli kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine sabah sürpriziyle başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu özel gün nedeniyle yine toplu ulaşım araçlarını tercih etti. Sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlarla birlikte tramvaya binerek yolculuk eden Başkan Kocaoğlu, hem araçtaki hem de istasyonlardaki kadın yolculara karanfil dağıttı. Başkan Kocaoğlu’nun Mavişehir Tramvay istasyonunda başlayan sürprizi Karşıyaka-Konak vapurunda devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Meydanı’nda yol boyunca karşılaştığı tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamayı da ihmal etmedi. Güne Başkan'ın elinden aldıkları çiçek ve içten bir "günaydın"la başlayan İzmirli kadınlar, “Kadın Dostu” bir kentte yaşamanın ayrıcalığını hissetti.