Eğitim-İş İzmir Bergama Temsilciliği tarafından yapılan açıklama söyle:

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü olan zatın, sosyal medyada "Bize dayatılan Lozan kilidinin bir parçasını daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin" şeklindeki paylaşımı kamuoyunda infiale neden olmuş ve de her birimizi artık “yeter” deme noktasına getirmiştir.

Eğitim-İş olarak sürekli toplumu provoke etmeye yönelik tartışmalar yaratanlar ile onların temsil ettikleri görüşlerin karşısında duyarsız kalmamız mümkün değildir.

Liyakatın esas alınmadığı tek kriterin yandaş olmak olduğu mevcut iktidar düzeninde, ülke tarihinden bu denli bihaber, sırf iktidara yaranmak için bu denli hadsiz yöneticilerin varlığına da şaşırmamak gerekir.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “1920'de bize Sevr'i gösterdiler. 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı” sözlerinden belli ki cesaret alan bu şahıs, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığının belgesi olan Lozan Antlaşması’na dil uzatmaya cüret etmiştir.

Devlet memuru olduğunu unutup parti üyesi gibi davranan bu zatın, bir gün dahi daha yöneticilik yapması sakıncalıdır ve derhal milli eğitimden tamamen uzaklaştırılmalıdır.

Türkiye Cumhuriyetinin tapusu olan Lozan’a ve ülkeyi emperyalist işgalcilere teslim eden padişahın talimatı yerine, Anadolu'nun parçalanmasını öngören Sevr’den bağımsızlığa uzanan yol Lozan’a götüren Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü‘ye saldıran bu şahıs hakkında her türlü hukuki yola başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Eğitim-İş olarak dün olduğu gibi bugün de Atatürk devrim ve ilkelerini savunmaktan, bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitim mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizin geleceğini oluşturacak yeni kuşakların, akıl, bilim ve sanat ortamında barış ve huzur içinde verilen bir eğitim sistemiyle yetiştirilmesi için her türlü dayatmanın karşısında olacağız.