Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e silahlı saldırı girişimiyle ilgili gecenin ilerleyen saatlerinde 2 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 4’e çıktı. Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları süren şüphelilerin kimlikleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Olay dün 18.30 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezi’nin karşısındaki Hat Boyu’ndaki bir kafenin önünden meydana geldi. Korumasız dolaşan Büyükerşen, kafelerin yola koydukları masa ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyince tartışma çıktı. Bu sırada eski bir sabıkalı olduğu belirtilen Mahfuz Banlı ve adamları Yılmaz Büyükerşen’e önce yumrukla saldırdı, ardından silah çekti. Çevredekiler müdahale edince saldırganlar kaçtı. Başkan Büyükerşen, hemen olay yerinin karşısında bulunan Haller Gençlik Merkezi’ne güvenlik önlemi olarak götürüldü. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kaçan saldırgan Mahfuz Banlı ve adamlarının yakalanmasıÿiçin çalışma başlatılırken, polis çevredeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı.

SALDIRGAN MAHFUZ BANLI VE ADAMLARI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden Başkan Büyükerşen’e yapılan saldırıyla ilgili yapılan açıkalamada, saldırganın Mahfuz Banlı adlı bir sabıkalı ve adamları olduğu belirtildi. Açıklama şöyle: "29 Temmuz 2017 cumartesi günü saat 17.30 sıralarında TCDD’ye ait YHT yeraltı hattı üzerindeki alanda, işletmecilik yapan kişiler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e silah çekilmiştir.

Büyükşehir belediye başkanı seçildiği ilk günden bu tarafa, Eskişehir’in çağdaş ve huzurlu bir kent olması için çalışan ve bu gerçek tüm ülke kamuoyu tarafından bilinen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in uğradığı bu menfur saldırı kabul edilemez.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_07/2017_07_30/1645559/eskisehir-yilmaz_buyukersen_e_saldiri_girisimi_guvenlik_kamerasinda.mp4