Türk Sağlık-Sen, Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde artan hastalara rağmen personel sayısında azalma olduğunu belirtti, bunun gerekçesini kurumdaki huzursuzluğa bağladı.


Haber/ Umut KARAKOYUN

Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Ege Bölgesi'ne hizmet veren Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, 15 Mayıs 2016'da 995 olan personel sayısının, 15 Mayıs 2017'de 945'e indiğini açıkladı. Hasta yoğunluğunun her geçen gün arttığı hastanede, buna ters orantılı olarak çalışan sayısının azaldığını dile getiren Ahmet Doğruyol, sağlıkçıların hastanede durmak istememelerinin nedenlerini şu sözlerle açıkladı: “İş yoğunluğu, çalışma huzurunun olmaması, döner sermayenin olmaması gibi nedenler... En büyük neden ise çalışma huzurunun olmaması. Yani yöneticilerin çalışanlar arasında adil ve eşit davranmaması, personel arasında ayrım yapması.”

40 YATAK BOŞ KALIYOR
111behcetTüm bu sorunların sendika olarak kendileri tarafından da sık sık dile getirildiğinin altını çizen Başkan Doğruyol, özellikle üzerinde durdukları noktanın ise idarecilerin personel arasında ayrım yapmaması gerektiği konusu olduğunu söyledi. Kurum yöneticilerinin eşit ve adil davranmasını isteyen Doğruyol; “Bölgeye hizmet verdiği için hasta sayısı her geçen yıl artıyor. Yeni doğan yoğun bakım üniteleri, personel eksikliğinden dolayı yüzde yüz kapasite ile değil yüzde 60 kapasitesi ile çalışıyor” dedi. Yeni doğan yoğun bakımda 100 yatak olduğunu ancak personel yetersizliğinden dolayı bunların 60'ının doldurulabildiğini kaydeden Ahmet Doğruyol, geri kalan yataklara ise hasta alınmadığını belirterek, vatandaşların mağdur edildiğini savundu.



2 AY SONRAYA RANDEVU


Kardiyoloji, ameliyathane, psikiyatri, endokrinde en erken 2 ay sonraya randevu verildiğini de aktaran Başkan Doğruyol, “Eğer hastanelerdeki yöneticiler başarılı ise bir üst makamlara yönlendirilebilir. Ama başarılı değillerse, bu kişileri siyaseten veya başka nedenlerden dolayı bir üst makama yönlendirmek doğru değil. Bir idareci öncelikle kendi kurumunda başarıyı yakalamalı” sözleri ile hastanedeki personel kaybını yöneticilerin kurum içerisindeki tutumlarına bağladı. Genel tabloya bakıldığında burada bir yönetici başarısızlığı olduğunu gördüklerini söyleyen Doğruyol, “Yönetici arkadaşlar, kurumun asli işleri ile uğraşmak yerine başka işler ile uğraşıyor. Bu da beraberinde o hastanenin başarısızlığını getiriyor. Liyakat sistemine göre görevlendirme yapılmadığı ve 'onun adamı bunun adamı' mantığı ile çalışanların yerleri değiştirildiği için başarısızlıklar da arkasından geliyor” dedi. Hastanenin bağlı olduğu Güney Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin konuyla ilgili verdiği bilgiye göre personel sayısı 2016’da 973 kişi iken 2017’nin Nisan ayında 985, Mayıs ayında 982, Haziran ayında 964'e düştü. Bu sayıların sürekli değiştiği belirtildi.