İzmir'de önceki gün Buca ve Bayındır ilçelerinde orman yangınları çıktı. Buca'daki ağaçlandırma alanında 1 hektar alan zarar görürken, Bayındır'daki yangın ise yaklaşık 100 hektar zarar gördü.

Menderes'teki büyük yangında bin hektarını yitiren İzmir, yine orman yangınları ile sarsıldı. Bayındır ilçesinde ise önceki gün saat 16.00 sıralarında Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 35 arazöz, 15 su tankı, 8 dozer ve yer ekiplerinin yanı sıra çevre belediyelerden gelen su tankları ile müdahale edildi. Havanın kararması nedeniyle çalışmalarına ara veren helikopterler dün sabah yeniden yangını söndürmek için havalandı. Yangını kontrol altına almak için Aydın, Muğla ve Manisa’dan gelen itfaiye ekipleri de yangın çalışmalarına destek verdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çevre illerden de gelen takviye personel, 90 arazöz, 5 dozer, 20 su tankeri ve yer ekipleriyle söndürme çalışmaları yürütüldü. Sabah saatlerinde yeniden çalışmalara katılan 7 helikopter ve 3 amfibi uçak ile alevlere havadan müdahale etti. Helikopterler, su dolumunu Ergenli Barajı'ndan yaptı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi.
Yangında yaklaşık 100 hektarlık alanın zarar gördüğü yönünde tahminleri olduğunu ifade eden yetkililer, söndürme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılacak incelemeyle net sonuçlara ulaşılacağını belirtti.

300 HEKTAR ETKİLENDİ

Olay yerine gelen Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli orman yangınında 200-300 hektarlık alanın alevlerden etkilendiği söyledi. Sesli, “Lütuflar Mahallemizdeki büyük orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde inceledik. Çok şükür herhangi bir can kaybı ile karşı karşıya değiliz” dedi. Öte yandan yangın ilk gününde müdahale sırasında yangın söndürme çalışmalarına katılan bir işçinin kayıp olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Edinilen bilgiye göre, işçinin dumandan zehirlendiği ve baygınlık geçirdiği, yapılan arama sonucunda işçinin bulunup hızla hastaneye sevk edildiği öğrenildi. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Buca İlçesi Yıldızlar Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahasında önceki gün öğleden sonra yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye 20 arazöz, 2 amfibik uçak, 6 söndürme helikopteri yönlendirildi. Havadan ve yerden yapılan etkili mücadele ile kısa sürede kontrol altına alınan yangında, 1 hektarlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Orman yangınına tüplü müdahale
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevlerin ormanlık alanda ilerlemesi ve fabrikaları tehdit etmesi üzerine işçiler yangın tüpleriyle ormanlık alana koşarak alevlere müdahale etti. Polisler de ellerindeki çalılarla alevleri söndürmeye çalıştı. Kasten çıkarıldığı iddia edilen yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonrası yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları gün boyu sürdü.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_07/2017_07_27/1642358/izmir_bayindir_daki_yangina_karsi_buyuk_seferberlik.mp4