İZMİR'in Bayındır İlçesi Ovacık Mahallesi'nde dün başlayan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Yaklaşık 350 hektarlık orman ve tarım arazisinde zarara neden olan yangını tamamen kontrol altına alabilmek için seferberlik ilan edildi. Bölgedeki diğer illerden gelen takviye ekiplerin yanı sıra 7 helikopter, 3 uçak, 16 dozer 135 arazöz çalışmalara katıldı. Bu arada dozerlerden birisi devrildi ancak kazada ölen ve yaralanan olmadı.

Bayındır Ovacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün alevler yükselmeye başladı. Bölgede tarım arazileri bulunan köylülerin ilk müdahalede yetersiz kalması üzerine bölgeye çok sayıda söndürme ekibi yönlendirildi. Havadan ve karadan yangına müdahale edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevlere, havanın kararmasıyla helikopter ve uçaklar havadan müdahale edemedi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan tekrar başlayan müdahalelerle yangın kısmen kontrol altına alındı. Alevlerin rüzgarla sıçramasıyla belli bölgelerde tekrar başlayan yangını söndürmek için adeta seferberlik ilan edildi. Sadece İzmir değil Ege Bölgesi'ndeki diğer illerden den bölgeye takviye ekiplere kaydırıldı. 7 helikopter, üç uçağın yanı sıra 16 dozer ve 135 arazöz de, bölgede görev aldı.

TARIM ARAZİLERİ DE ZARAR GÖRDÜ

Yangında yaklaşık 350 hektarlık alanın zarara gördüğü ifade edildi. Alevler sadece ormanlık alanlara değil tarım arazilerine de büyük zarar verdi. Özellikle kiraz zeytin ağaçları yandı. Yanan bölgede arazileri bulunan köylüler yüksek kesimlerden, söndürme çalışmalarını endişe içinde izledi.

KAYIP İŞÇİ BULUNDU

Yangına dünkü müdahale sırasında söndürme çalışmalarında bulunan bir işçinin kayıp olduğu bilgisi yayıldı. Ancak dumandan zehirlendiği ve baygınlık geçirdiği saptanan işçi, aramalar sonucu bulundu. Hastaneye kaldırılan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Söndürme çalışmalarında yine, Manisa'dan gelen dozer de devrildi. Kazada şans eseri ölen yara yaralanan olmadı.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_07/2017_07_26/1641236/izmir_de_orman_yangini_kontrol_altina_alinmaya_calisiliyor_2.mp4

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_07/2017_07_26/1641355/izmir_de_orman_yangini_kontrol_altina_alinmaya_calisiliyor_3.mp4