Toplu Konut İdaresi, 'Yatırımcıya fırsat' sloganıyla 21 ve 15 milyon TL bedelle satışa çıkardığı Karşıyaka Mavişehir'deki iki alanın ihalesine çıktı.  İmar planında açık spor tesisi ve rekreasyon alanı olarak görünmesine rağmen satışa çıkarılan alanlarla ilgili her türlü hukuki yollara başvurulacağını açıklayan Başkan Cemil Tugay, Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın ve başkan yardımcısı Zeki Yıldırım ile birlikte Ankara'daki TOKİ müzayede salonuna gitti.

Başkan Cemil Tugay, "Karşıyaka halkına ait Mavişehir’deki yeşil alanların özel kişilere satışına karşı elimizden geleni yapacağız. Karşıyaka halkının alanına sahip çıkacağız" dedi. Tugay ve beraberindekilerin satışa çıkarılan alanlarla ilgili ihaleye girecek firmaları bilgilendirme amaçlı olarak ihalede yer aldığı belirtildi.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Ankara’dan TOKİ ihalesini takip eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medya hesabından satışlara yoğun ilginin olduğunu vurgulayarak, “Müzayede devam ediyor. Satışlara oldukça yoğun bir ilgi var. Sabırla sıramızı bekliyoruz. Karşıyaka’nın yeşil alanına yatırım gözüyle bakılmayacağını, halkımızın kullanımını engelleyecek bir girişimde bulunulmayacağını umuyoruz” dedi.

DAHA ÖNCE 21 MİLYON TL'YE ARSA ALINMIŞTI

Karşıyaka Belediyesi, TOKİ tarafından satışa çıkarılan Hazine’ye ait ve yıllardır belediye hizmet alanı olarak kullanılan Mavişehir'deki 8.5 dönümlük arsayı satın almıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay planlarda ‘belediye hizmet alanı’ olan arsanın İstanbul’daki müzayedesine katılarak 21 milyon 400 bin TL bedelle araziyi Karşıyaka Belediyesi'ne kazandırmıştı.