Toplantıda konuşan Türkiye Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, medyanın zorlu bir mücadele yaşadığına vurgu yaparak, yazılı ve görsel basının kıskaç altında olduğuna dikkat çekti.

Basın Konseyi Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Başkan Türenç, tüm istediklerinin fikre ve ifadeye saygılı bir ülke anlayışı olduğunu kaydetti.

Eleştiriden kormamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bağımsız, tarafsız gazetecilik yapmak için ne kadar zor koşullarının olduğunu bilmemiz lazım. Anayasa’ya göre basın hürdür, sansür edilemez. Hepimizin duyarlı olması lazım. İşiniz zor ama mücadele etmelisiniz. Bir iktidarın alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı var. Eleştiriyi de en sağlam yapan da gazetecidir. Sürekli alkış olduğu zaman hata üstüne hata devam eder. Tüm olumsuzluklara rağmen karamsar değilim. Herkes sakin olmalı. Kışkırtmalara ayak uydurulmamalı” dedi.

Kılıçdaroğlu, sarı renginden turkuaz rengine geçen basın kartlarını, iktidara gelmeleri halinde yeniden sarı rengine dönüştürüp dönüştürmeyeceğine ilişkin soruya, "Öncelikle basın kartını basın kuruluşları verecek. Rengini de onlar verecek" yanıtını verdi.