Haber/ Özge GÜNERKEN

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği ve pandemi sürecinde bakımevlerindeki hizmetleri de kapsayan genelgesine ek olarak İzmir Valiliği “Hayvanların Korunması” ile ilgili yeni bir yazı hazırlayarak Kaymakamlıklar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdi.

Yeni genelgede “bakımevi” tabiri ile bu statüdeki tüm hizmet alanlarında yapılması gerekenler daha detaylı olarak açıklandı. Genelgede şu ifadeler yer aldı:

HER GÜN HİZMET VERİLECEK

“-Hayvan barınak/hastanelerinin, geçici hayvan bakımevlerinin ve bu amaçla faaliyet gösteren diğer tüm yapı, işletmek ve yerleşkelerin resmi tatiller, ulusal ve dini bayramların yanında hafta sonlarını da kapsayacak şekilde 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermesi,

-Kaymakamlarca görevlendirilen ekipler tarafından hayvan barınak/hastanelerinin, geçici hayvan bakımevlerinin ve bu amaçla faaliyet gösteren diğer tüm yapı, işletmek ve yerleşkelerin resmi tatiller, ulusal ve dini bayramların yanında hafta sonlarını da kapsayacak şekilde ziyaret edilerek hayvanların korunmasına yönelik görevlerin yerine getirilip getirilmediğinin takip edilmesi genelge ile bildirilmiştir.”

Ayrıca genelgede, bakımevlerindeki uygulamanın aksamaması için kolluk birimleri, yerel yönetimler, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların koordineli çalışması gerektiği de yer aldı.

“Bu genelge can dostlara can verecek” diyen HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Çok güzel bir karar. Senelerdir ‘hiç değilse icapçı olmalı, sadece Büyükşehir Belediyesi ile olmuyor’ diyerek, ilçe belediyelerinden ısrarla istediğimiz bir konuydu. Bu konu Kaymakamlarca şimdi tüm belediyelere iletilecek. Umuyoruz ki genelge sayesinde zorunlu da olsa bir düzelme gerçekleşir” dedi.