Haber/ Özge GÜNERKEN

İzmir’de Hayvan Hakları Federasyonu-HAYTAP’ın üniversite-STK işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmaları, kurumların da bu konudaki duyarlılığı sayesinde tam gaz sürüyor. İzmir’de üniversite ve okullarla hayvan hakları farkındalığına yönelik eğitimler başta olmak üzere birçok konuda işbirlikleri gerçekleştiren HAYTAP, son olarak Bakırçay Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ın davetiyle kampüse giden HAYTAP İzmir Temsilcileri Esin Önder ve Meral Örüç’e Menemen Belediyesi veteriner hekimleri ve Hayvan Dostları Topluluğu üyesi öğrenciler de eşlik etti. Heyet, Rektör Berktaş’tan üniversitenin hayvanlara yönelik uygulamalarının yanı sıra eğitim alanındaki özel projeleri hakkında da bilgi aldı. 

Örnek olacak

Görüşmede HAYTAP ile gerçekleştirilecek ortak çalışmalar da ele alındı. Yeni projelerle ilgili bilgi veren HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder şunları söyledi: 

“Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Hayvan Dostları Topluluğumuz ile birlikte yerleşke çevresindeki hayvan kulübelerinde barınacak hayvanlarla günlük olarak artan yemeklerin paylaşılacağını söyledi. Menemen Belediyesi veterinerlik biriminin desteğiyle ile de hasta hayvanların ambulans ile alınarak tedavi ve kısırlaştırma ile aşı işlemleri gerçekleştirilecek. Yine Sayın Berktaş, öğrencilerin bilgilendirilmesi ve hayvan hakları konusunda duyarlılığın artırılması için sergi ve konferanslar düzenlemeyi planladıklarından bahsetti. Bizler de HAYTAP olarak tüm bu çalışmalara destek vereceğiz. Geçtiğimiz yıl da okulda öğrencilerden arta kalan yemekler için Bakırçay Üniversitesi ile ortak çalışmıştık. Artık çok daha kontrollü ve bilinçli olarak bu çalışmalar geliştirilebilecek. Önümüzdeki senelerde 24 saat çalışan bir veteriner kliniği de açmayı düşünen rektörümüz ve bu işleri düzenleyip hayata geçirecek olan Daire Başkanı Metin Yüce'ye çok teşekkür ediyoruz. HAYTAP Federasyonu olarak bizler her zaman yardıma hazırız.” 

Zeki Üniversite olma yolunda

Toplantıda İzmir’in ilk ve tek engelsiz devlet üniversitesi olduklarını bu anlamda turuncu bayrak ödülü aldıklarını aktaran Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Zeki Üniversite projesi kapsamında da kendi kendine yetebilen bir kurum olma yolunda olduklarını bildirdi. Doğa ve hayvan dostu üniversite olabilmek için birçok farklı çalışma yürüttüklerini bildiren Prof. Berktaş, güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanan bir kampüsleri olduğunu, yapılan yeni binalarda da akıllı sistem kullandıklarını aktardı.