En fazla satılık arsa 8 adetle Çeşme'de bulunuyor. Gaziemir'de 3, Bayındır'da ise tek arsa satışa çıktı. Sadece Çeşme'deki 8 satıştan yaklaşık 50 milyon TL gelir hedefleniyor. Satışı yapılacak arsaların ikisi turizm tesis alanı, 8'i konut alanı, biri sanayi diğeri de makilik alan niteliğinde. 

EN PAHALISI ÇEŞME'DE

Satıştaki en pahalı arsa 21 milyon 717 bin TL ile Çeşme 16 Eylül Mahallesi'nde bulunuyor. Turizm tesis alanı niteliğindeki söz konusu tesisin 5 bin 715 metrekarelik büyüklüğe sahip olduğu açıklandı. Benzer şekilde 21 milyon 153 bin liralık değere sahip başka bir arsa ise Gaziemir'de satılacak. Toplam 5 bin 641 metrekare büyüklüğündeki arsanın konut alanı niteliğinde bulunduğu ve Sakarya Mahallesi'nde olduğu belirtildi. 

VADE VAR, VERGİ YOK

Söz konusu satışların 14 Aralık saat 10:30'da 24 ay vadeli ve KDV'den muaf şekilde açık artırma yöntemiyle yapılacağı belirtildi. Açık artırıma katılanların Bakanlığın konferans salonuna fiziken katılabileceği gibi www.emlakmuzayede.com.tr adresinden de teklif verebileceği ifade edildi.