Haber/ Didar DEMİRCİ

Sosyal medyada ‘KendineGelMEB’ konu etiketiyle aşı karşıtı söylemler gündem olmuştu. Söz konusu durum hakkında sorularımızı yanıtlayan Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal, 'Aşı olun' çağrısında bulundu. “Bizim pandemiden ve salgın hastalıklardan korunmamızla ilgili bilimin yol göstericiliğine ihtiyacımız var. Bilimin de bize gösterdiği tek yol aşı olmak” diyen Vardal, “İnsanların aşı olmama hakları olabilir, bu konu tartışılabilir. Ama bilim düşmanlığına varacak bir sürecin yürütülmesini kabul etmek mümkün değil. Eğer sizin aşı olmamanız başkalarının sağlığını ve yaşamını etkiliyorsa, bu artık bir hak olmaktan çıkar. Bu açıdan, önümüzdeki süreçte okulların yüz yüze eğitime geçmelerindeki ön koşullarından biri de tüm öğretmenlerin en az iki doz aşı olmasının sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

'GELECEĞİMİZİ BELİRLER'

Dünya Sağlık Örgütü’nün de 12 yaş ve üzeri çocukların aşılanması konusunda çalışmaları olduğuna dikkat çeken Vardal, “Ülkemiz için de bu çocukların aşılanması gerekiyorsa, bilimin ortaya koyduğu tutum buysa elbette bu çocuklarında 12 yaş üstü öğrencilerin de aşılanması gerekiyor ki uzaktan eğitimde 3 yarı yıldır yaşadığımız kayıpları yeniden yaşamayalım. Çünkü geleceği belirleyen şey eğitiminin ta kendisidir” diye konuştu. Vaka sayılarındaki artışın bu kez eğitimi etkilemeyeceği görüşünde olduğunu dile getiren Vardal, “Okulları kapatıp diğer her şeyi açtığımızda, hayat devam ediyorsa, okulları da açabiliriz” dedi.

'EKSİKLER GİDERİLMEDİ'

Yüz yüze eğitim öncesinde yapılması gereken temel şeyler olduğunu hatırlatan Vardal, şöyle devam etti: “Okulların açılması için gerekli olan hazırlıkların tamamlanması gerekiyor. Bunun için gerekli olan -neredeyse 1,5 yıldır söylüyoruz- ek personel, ek öğretmen ataması ve okullara ek bütçe sağlanarak, hijyen malzemelerinin sağlanması gerekiyor. Okulların havalandırma sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Tüm bu hazırlıkları tamamladığımız zaman okulları açmamak için bir sebep yok. Ama şu an görüntüde değişen bir şey yok. Üç yarı yılda yapılmayan ne ise aynı şekilde devam ediyor.”