Özel/Gökçe ADAR
Brezilya'ya ait Nae Sao Paulo gemisinin Aliağa'da sökülecek olması, İzmir'de tepkiye neden olmuştu. Gerek çevreye duyarlı vatandaşlar gerekse kentin kanaat önderleri geminin yüksek derecede asbest bulundurduğu gerekçesi ile söküme karşı çıkmış, çeşitli basın açıklamaları yapmıştı. Geminin, 5 Ağustos 2022 Türkiye saati ile 17:30'da Brezilya'dan Aliağa'daki söküm tesislerine doğru yola çıktığı açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından, kitlesel bir basın açıklaması yapan çevre platform üyeleri, geminin durdurulması için çağrıda bulunmuştu. Firma yetkililerinden bu çağrılara bir açıklama yapılmazken, konuya dair yeni bir iddia ortaya atıldı. The Globo News gazetesi, geminin Brezilya kara sularını terk etmesine kısa bir süre kala, Brezilya Yüksek Mahkemesi'nden gemiyi durduracak kararın çıktığını yazdı. Yapılan habere göre, mahkeme gemiye geri dönmesi gerektiği kararını hükmetti. Kararın, internet sitelerinde ve sosyal medya üzerinden paylaşılması sonrası, gözler geminin mülkiyetinin bulunduğu SÖK Denizcilik'e çevrildi.

'KARAR ULAŞMADI'
Firma yetkilileri de, mahkeme kararının kendisine ulaşmadığını ifade ederek, “Elimize böyle bir karar ulaşmadı” şeklinde açıklama yaptı. Firma yetkililerin yaptığı açıklamayla, The Globo News gazetesinin haberinin doğruluğu kafaları karıştırdı. Öte yandan, bazı sosyal medya hesapları geminin karar sonrası Brezilya'ya geri döneceği iddia etti. Bazı internet siteleri ise, 'geri dön' kararına rağmen geminin Türkiye'ye ilerlemeye devam ettiğini ileri sürdü. Geminin şu an Lagos Bölgesi yakınında olduğu da iddialar arasında yer aldı.

'BAKANLIK İNSİYATİFİNDE'

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Dönem Sözcüsü Av. Doğu Işık, kararın doğru olmasının Türkiye ve Aliağa'nın geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı. Işık, “Bu karara göre, geminin Brezilya'da karaya çekilmesi gerekiyor. Ancak bu işlem için geminin Brezilya karasularından dışarı çıkmamış olması şart. Karar doğruysa, gemi karasularından ayrılıncaya kadar uygulanabilir” dedi. Aliağa'ya gelirken uğrayacağı ülkelerin de hukuk mevzuatlarının önemli olduğunu söyleyen Av. Işık, “Geminin Brezilya sularından çıktıktan sonra, geçtiği ülkeler gemiyi durdurabilir mi? sorusu,

akıllara gelebilir. Transit geçiş yapacağı ülkelerin milletlerarası hukuk mevzuatına bakmak gerekir. Türkiye'de; yabancı mahkemeler tarafından verilen ihtiyati tedbir kararlarının tanınması veya tenfizi kanunen mümkün değil. Ancak bu konuda bakanlık kendi inisiyatifini kullanarak geminin Türk karasularına girmesini engelleyebilir” şeklinde konuştu.