1972 yılında Ankara Merkezli olarak Gazeteci Mehmet Altan Öymen tarafından kurulan ve 2018'de 6 Kasım günü yayın hayatına son veren Anka Haber Ajansı İstanbul seçim sonuçlarını canlı olarak aktaracak. Anka Haber Ajansı'nın internet adresi ankahaber.net olarak açıklandı. Ajans, seçim yasakları kalkar kalmaz sonuçları vermeye başlayacak.

Anka Haber Ajansı tarafından yayımlanan Yeniden Merhaba videosunda ise; “Tüm siyasi partilerin açıklamaları sansürsüz verilecek”, “halkın gündemi”, “tarafsız yayıncılık” ve “alternatif haber” sloganları ile 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçim sonuçlarının canlı olarak paylaşılacağı duyuruldu. Bu arada ajansın resmi twitter hesabı Ankahaberajansı@ankahabera açıklama yayınlandı. Ajans tarafından bugün yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyuna duyuru
22 Haziran 2019 tarihinde sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar nedeni ile kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Kökleri geçmişe dayanan ANKA Haber Ajansı, geçirdiği bazı zorlu süreçlerin sonunda Haziran 2019 başında tekrar faaliyetlerine başlamıştır. Geçirilen bu zorlu süreçlerin ajansın tüzel kişiliği üzerindeki izlerin silinmesi için hem hukuki hem de operasyonel anlamda süreye ihtiyaç bulunmaktadır. Bu bağlamda kurumsal internet sitemizin www.ankahaber.net olduğunu ve www.ankahaber.com.tr internet sitesi ile hiç bir bağlantımızın bulunmadığını açıklama gereği doğmuştur. Doğru, ilkeli ve özgür basının köklü ama bir o kadar da genç adresi Anka Haber Ajansı olarak, 23 Haziran 2019 seçim gecesi oluşacak tüm manipulasyonlara inat en doğru ve hızlı haberi abonelerimiz vasıtasıyla tüm hakmıza paylaşacağız. Tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz."