Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu, 5 terörist de öldürüldü.


Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında teröristlerle dün sabaha karşı çatışma çıktı. Çatışmada 6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu, biri ağır 2 asker yaralandı. Çatışmada 5 terörist de öldürüldü. Bölgede helikopter desteğinde kapsamlı operasyona başlandı. Bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli'deki çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.''

Şehitlerin isimleri belli oldu

Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak (28): Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak'ın, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Karapınar beldesinde oturan babasına acı haber verildi. Türk bayrağı asılan evinin önünde gözyaşlarına boğulan şehidin babası Sezgin Kurak'ı, Kaymakam Keçeli teskin etmeye çalıştı.

Sözleşmeli Piyade Er Sercan Kara (26): Sözleşmeli piyade er 26 yaşındaki Sercan Kara'nın acı haberi, Isparta'nın Gelendost İlçesi'ndeki ailesine verildi. Şehit Sercan Kara'nın ailenin 3 erkek çocuğundan ortancası olduğu belirtildi. Bekar olan şehidin 15 gün önce izin için ailesinin yanına geldiği kaydedildi.

Jandarma Sözleşmeli Er Erkan Karaca (23): Şehit Jandarma Sözleşmeli Er 28 yaşındaki Erkan Karaca'nın memleketi Samsun'daki ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, anne ve babasının 11 yıl önce boşandığı, 1 kız kardeşinin olduğu öğrenildi.

Sözleşmeli Er Emre Karaaslan (24): Şehit olan askerlerden, Sözleşmeli Er Emre Karaaslan'ın 9 ay önce göreve başladığı ve 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı hudut karakolunda görev yaptığı öğrenildi. Yeni evli Emre Karaaslan'ın şehit olduğu haberi, Bursa'nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan aile, sinir krizi geçirirken, evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük: Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük'ün Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki baba evine ateş düştü. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrağı asıldı.

Şehit korucu Osman Yeşil

Şehit korucu Alaattin Tekin

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_11/2017_11_03/1745001/zonguldak_sehit_uzman_cavus_gokhan_kurak_in_baba_evine_ates_dustu_3.mp4

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar bölgesinde, sisli hava ve kötü hava kosullarından faydalanarak sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 asker ile 2 güvenlik korucusu için akşam saatlerinde Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Basına kapalı olarak düzenlenen tören, şehit asker ve korucuların cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından şehit asker ve korucuların özgeçmişleri okundu. Duaların okunmasının ardından, şehit Uzman Çavuş Gökhan Kurak Zolguldak, Piyade sözleşmeli erler Tayfun Kavun Kırşehir, Sercan Kara Isparta, Erhan Karaca Samsun, Emre Karaaslan Bursa, Ömer Küçük'ün cenazeleri ise memleketi Hatay'a 2 ayrı uçağa konularak uğurlandı. Aynı çatışmada şehit olan güvenlik korucuları Alaattin Tekin ve Osman Yeşil ise helikopterle Hakkari'nin Şemdinli ilçesine gönderildi.