Geçtiğimiz yıl servis aracında unutularak hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin davasında bugün karar duruşması görüldü. Yargılanan sanıklara 5 ile 9 yıl arası ceza verildi. Mahkemeye Alperen'in acılı annesi Buket Sakin'in feryatları damga vurdu.

aydan-demirayAlperen Sakin'in (3) ölümüne neden olmakla suçlanan ve olayın ardından tutuklanan servis şoförü Taner İ. ile eşi okul sahibi Yurdagül İ.'nin de aralarında bulunduğu, 2'si tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti Taner İ. ve Dilara K.'ye 9 yıl, okul sahibi Yurdagül İ. ile okul müdürü Bekir K.'ya 5'er yıl, sınıf öğretmeni Arzu G.'ye 6 yıl, olaylar sırasında tehdit suçu işlediği saptanan Ahmet S.'ye de 5 yıl ceza verdi.

Geçtiğimiz yıl servis aracında unutularak hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in davasına dün devam edildi. Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi açıklama yapan Alperen'in annesi Buket Sakin, gözyaşlarına tutamayarak adalete güvendiğini söyledi. Duruşmada okunan otopsi raporuna göre küçük Alperen'in kafasının sağ ve sol tarafında deri altında kan birikmesine neden olcak darbeler aldığı, kulağının arkasında çizikler olduğu ifade edildi. Rapora göre Alperen'in darp edilmiş olması ihtimali üzerinde de duruldu.

TEPKİ GÖSTERİLDİ


Okul işletmesi sahibi Yurdagül İ. ile aynı zamanda minik Alperen'in unutulduğu iddia edilen servisin şoförü olan eşi Taner İ.'in verdiği çelişkili ifadeler davayı takip edenler tarafından tepkiye neden oldu. Ayrıca mahkemede Alperen'in öldüğü gün anaokuluna ait kamera kayıtlarının silindiği bilgisi de tepkileri artırdı. Mahkeme tarafların ifadelerini dinledikten sonra kararını açıkladı. Karara göre, servis şoförü Tamer İ. ile eşi okul sahibi Yurdagül İ.'nin de aralarında bulunduğu, 2'si tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.Mahkeme heyeti Taner İ. ve Dilara K.'ye 9 yıl, okul sahibi Yurdagül İ. ile okul müdürü Bekir K.'ya 5'er yıl, sınıf öğretmeni Arzu G.'ye 6 yıl, olaylar sırasında tehdit suçu işlediği saptanan Ahmet S.'ye de 5 yıl ceza verdi.


VİCDANLARA SESLENDİ


Duruşma öncesi gazetecilere açıklama yapan Alperen’in annesi Buket Sakin, "Ben oğlumu koruyamadım. Nasıl ki Ceylin’in annesi Eylül’ün annesi, yavrularını koruyamadıysa ben de koruyamadım. Ki ben oğlumla parklarda oynarken bir adım arkasında düşerse diyen duran bir anne. Ama ben oğlumu emanet ettiğim kişilerden koruyamadım. Alınacak karar emsal olarak hayatımıza girecek. Bundan sonrada benzer davalarda önemli bir etkisi olacaktır" dedi.